Az adatok az uniós tagországok többségében javultak 2013-hoz képest.

Csaknem 400 ezer ember halálát okozta a légszennyezettség 2014-ben az Európai Unió tagállamaiban – írta friss jelentésében az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA).

400 ezer embert ölt meg a légszennyezettség 2014-ben az Európai Unióban

A finomrészecske-szennyeződés 2014-ben 399 ezer ember haláláért volt felelős az EU-ban, ami 8 százalékos csökkenést jelent az ezt megelőző évhez képest. Ebből is látszik, hogy a levegő minősége javulóban van, de még mindig sok a teendő – közölte a koppenhágai székhelyű szervezet.

Arányaiban messze Bulgáriában regisztrálták a légszennyezettség miatti legtöbb korai halálozást, de a leginkább sújtott országok között van Lengyelország és Magyarország is. A legkevésbé érintett két ország Írország és Svédország.

, romlást egyedül Cipruson, Dániában, Észtországban, Finnországban, Lettországban, Litvániában és Svédországban mértek.

Az Európai Unió által megszabott légszennyezettségi határértékeket a huszonnyolc tagállam közül huszonkettőben átlépték – közölte a Politico brüsszeli hírportál az értékelést ismertető cikkében.

Bátor döntésekkel, illetve a tisztább közlekedésbe, energiatermelésbe és mezőgazdaságba való okos beruházásokkal egyszerre mérsékelhetnénk a légszennyezettséget és javíthatnánk az életminőségünket

- hangsúlyozta Hans Bruyninckx, az EEA igazgatója.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: Youtube, illusztráció

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
itt Budán, és környékén is szar a helyzet...mert nem csak száraz tüzifát, hanem a nagyi papucsától kezdve csirketollon át mindenféle műanyag akármit eltüzelnek a spórolós emberek. A legspórolósabbak az okosban szerzett bútorlapokat darabolják, és boldogan tömik vele a kazánt...gyújtósnak a kárpitostól kapott afrikot használja némelyik...nos így estefelé dől ám a füst, pedig minden házban be van kötve a gáz...

tudom, nincs pénz a drága gázra...
division
@wagabund: Én kizárólag akácfát használok, bár egy hét számjegyű cserépkályhába érdekes lenne papucsot tenni tüzelőnek:-)) Elég baj az hogy sokan mindenféle szeméttel tüzelnek mérgezve a környezetet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.