Az amerikai földtani intézet 2,9-esnek mérte a rengést, amely szerinte öt kilométeres mélységben történt.

Kisebb földrengés volt pénteken Észak-Korea nukleáris kísérleti telepe térségében, de a dél-koreai meteorológiai intézet szerint nem emberi tevékenység idézte elő, és már több ilyen történt azóta, hogy Phenjan szeptember 3-án végrehajtotta hatodik és eddigi legnagyobb kísérleti atomrobbantását.

Most nem atomrobbantás miatt rengett a föld Észak-Koreában

A pénteki rengés 2,7-es erősségű volt, és három kilométer mélységben történt Észak-Hamgjong tartományban, a Punggje-ri kísérleti telep közelében. Az amerikai földtani intézet 2,9-esnek mérte a rengést, amely szerinte öt kilométeres mélységben történt.

A szeptember eleji kísérleti robbantás 6,3-es erősségű földrengést idézett elő, és az azóta történt kisebb rengésekből szakemberek arra következtetnek, hogy

a mesterségesen előidézett nagy földmozgás esetleg destabilizálta a környező hegyvidék szerkezetét.

Az Észak-Korea tevékenységét figyelő, washingtoni központú, 38 North nevű csoport műholdképek alapján megállapította, hogy a kísérleti robbantás számos földcsuszamlást is előidézett a térségben.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: Youtube

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
Lehet,hogy az atomrobbantások okozzák a földrengéseket?
justhpeter
Nekik már csak ez hiányzott, hiszen az eszük már régen elment.
papa.49
@1magyar: Pontosan ,,megpiszkálták,, az instabil zónákat az ész nélküli robbantgatással, most jöhet egy akár 8 erősségű igazi is ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.