Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök gratulált Donald Trump "merész döntéséhez" azzal kapcsolatosan, hogy az amerikai elnök azzal vádolta Iránt, nem tartja be a nukleáris megállapodásban foglaltakat.

Netanjahu megdicsérte Trumpot, amiért "szembeszállt" Iránnal
Fotó: Youtube

A kormányfő pénteken még a szombati ünnepnap kezdete előtt rögzített, és a Youtube-ra feltöltött videóüzenetében azt mondta, hogy Trump lehetőséget teremtett egy rossz egyezmény kijavítására, az iráni agresszió visszaszorítására, valamint arra, hogy szembe lehessen szállni a terrorizmus támogatásának bűncselekményével. Az izraeli miniszterelnök más vezetőket is az amerikai lépés támogatására szólított fel.

"Bátran szembeszállt Irán terrorista rezsimjével"- mondta Trumpról Netanjahu. Ha változatlan marad az iráni megállapodás, akkor egy dolog bizonyos: néhány éven belül nukleáris fegyverarzenálja lesz a világ legjelentősebb terrorista rezsimjének, és ez óriási veszélyt jelent a közös jövőnk számára"-tette hozzá.

A miniszterelnöki hivatal korábban a Háárec című újság honlapja szerint azt közölte, hogy Rex Tillerson amerikai külügyminiszter pénteken telefonbeszélgetést folytatott az izraeli miniszterelnökkel, és részletesen tájékoztatta Amerika Iránnal szembeni új stratégiájáról.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
Trumpnak van egy jó napja...meg egy betonbiztos szövetségese.
sokanvagyunk
Netanjahu majd akkor is tapsoljon, amikor az izraeli atomfegyverekről vizsgálódnak.
Csizmás Kond
A világ már folyamatosan bebizonyította, hogy az erőszakos nagyhatalom mindig a megtorlás áldozata lesz...mégsem tanulnak belőle...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.