Korábban az volt a tudomány álláspontja, hogy kereskedők hoztak selyemruhákat, melyekben aztán eltemették az előkelő hölgyeket Skandináviában. Uppsalában, Svédország egyik legfontosabb egyetemi központjában a kutatók most új elméletet állítottak fel. Eszerint a vikingek átvehettek bizonyos vallási elemeket a Koránból. A muzulmánok szent könyvében szerepel ugyanis az a mondat, hogy a Paradicsomban a nők selyemruhában közlekednek. A svéd kutatók most azt feltételezik, hogy őseik, a vikingek világcsavargó útjaik során megismerkedtek az iszlámmal és annak egyes elemeit átvették. Olyan sok ugyanis az arab feliratos selyemruha a viking sírokban, hogy az nem lehet véletlen. A tudósok friss feltevése nagy csapás a szélsőjobboldali pártokra Svédországban. Ott ugyanis büszkék a szőke hajra és a kék szemre és fő ellenfeleiknek a muzulmán migránsokat tekintik. Most pedig kiderül: bálványozott viking őseik is hittek valamennyire az iszlámban és ennek következtében temették el selyemruhában...

Forrás: globoport.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
na jó...ez pont olyan, mint a finn-ugor származásunk, vagy a török...de akár a sémi, vagy a japán sem megvetendő...a szaharai magyarab törzs még ma is dicsekszik a nyugatra elkóborolt magyarokkal..

a vikingek soha nem járhattak muzulmán területen, csak most nagyhirtelen kell valami
fogódzó..

mint a mi japán őseink...vagy mongol? esetleg csukcs, nyenyec?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.