Emmanuel Macron francia államfő vasárnap ígéretet tett arra, hogy ezentúl minden olyan, az országban illegálisan tartózkodó külföldit kitoloncolnak a hatóságok, aki bűncselekményt követ el.

Törvénymódosítás nélkül "keményebb intézkedéseket fogunk hozni, meg fogjuk tenni, amit meg kell tenni" – fogalmazott a köztársasági elnök a megválasztása óta adott első televíziós interjúban a hónap eleji két áldozatot követelő marseille-i terrortámadás tunéziai elkövetőjére, egy illegális bevándorlóra utalva.

Macron: kitoloncolja Franciaország a bűncselekményeket elkövető illegális bevándorlókat

A 30 éves Ahmed Hanadzsit a merénylet előtt két nappal Lyonban rajtakapták egy bolti lopáson, amiért őrizetbe került. Kihallgatását követően a lopásért nem indult ellene eljárás, ugyanakkor az ilyenkor előírt szabályzatnak megfelelően nem szállították át a kitoloncolásra váró illegális bevándorlók gyűjtőfogházába, hanem szabadon engedték.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: Youtube

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
A bűncselekményt elkövető, illegális bevándorlók kiutasításával egyetértek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Klubtag
NAGYON HELYES!!! (Figyelem: a bűncselekményt elkövető és illegális, ezek a kulcsszavak és ez vonatkozzon mindenkire, legyenek ezek bármilyen náció tagjai, még mielőtt a gyülöletbrigád elkezd a "francia példával" operálni!!!)
Pálinkás Pál
"A 30 éves Ahmed Hanadzsit a merénylet előtt két nappal Lyonban rajtakapták egy bolti lopáson, amiért őrizetbe került. Kihallgatását követően a lopásért nem indult ellene eljárás, ugyanakkor az ilyenkor előírt szabályzatnak megfelelően nem szállították át a kitoloncolásra váró illegális bevándorlók gyűjtőfogházába, hanem szabadon engedték."
Nos libsik...a sáskaférgek szabadon lophatnak is??? És ti ezt pártoljátok???
justhpeter
A bűncselekményt elkövető, illegális bevándorlók kiutasításával egyetértek.
JAJMÁR
@Pálinkás Pál: Vannak, akik szabadon lophatnak, ès nem is kiflit sajnos ..

A cikket segìtek èrtelmezni.
A jkv. felvèteke uràn szabadon engedtèk.
Èpp azt jelentette be Macron, hogy ezutàn
az illegàlis bevàndorló elkövetőt kiutasitjàk.
Pálinkás Pál
@Horizont: Valóban,nem támogatjátok a lopást ,ellenben támogatjátok az erőszakos muszlim csürhe befogadását,ami némilegg súlyosabb mint a bolti lopás!!!
teuton
@Pálinkás Pál: Idiota analfabeta! Olvasni sem tudsz, ertelmezni meg plane nem, csak bemasolni amiert fizetnek? Tudsz különbseget tenni legalis es illegalis között? Bevandorlo es menekült között? Nem??? Akkor meg dugulj mar el fizetett promitiv fidesz-berenc! Az illegalis bevandorlast senki nem tamogatja, a bünelkövetöket sem, de a nemzetközi egyezmenyek es törvenyek alapjan menekültstatuszt keröket igen! Azokat pedig kötelezö -lenne- befogadni! Mivel pedig ennek a kötelezettsegnek MO kormanya nem tesz eleget, büntetes jar erte! Ezt hivjak JOGnak! Ja, te ilyenröl meg nem hallottal, mert diktaturakban az ilyen ismeretlen fogalom...
Főlökött
Nem tudom hova tenni, a fenti kijelentéseket.

Ha a bűncselekményt elkövető, illegális bevándorlót kiutasítják, akkor az azt jelenti, nincs igazságszolgáltatás. Elitélik - leüli - majd kiutasítják, de hova ? Vicces elképzelés.
Amúgy a bűncselekményt elkövető, illegális bevándorlók nem igazán szoktak, egy balhénál megállni és döntő többségében sem elitélni, avagy kiutasítani sem kell, mert lelövik.
Pálinkás Pál
@teuton: haha...Törökország után megszünt menekültnek lenni!!!Mutasdf nekem azt a jogszabályt ami miatt a koszos afgán,eritreai primitív lényeket menekültnek kell tekintenem!!! ha nem tudod akkor meg ne pampogj nekem...a fideszt gyűlölöm,legalább annyira mint titeket libsik...ne akarjatok ti nekünk muszlim csürhét!!!
teuton
@Pálinkás Pál: Talan tanulj meg olvasni! Kezdheted a Genfi Menekültjogi Egyezmenynel! Abban nem szerepel semmifele biztonsagos orszag, meg ervenyes papirok felmutatasa! Aztan folytathatod Dublin 2.-vel es az ENSZ-Chartaval, valamint az Unios Egyezmenyek azon reszevel, amelyika menelküljogot tartalmazza! De te meg azt sem tudod, ki a menekült, es hanyfele jogosultsag lehet menekültstatuszra! Ha elmulasztottad az altalanosban megtanulni az olvasast, es nem foglak ra most megtanitani!
Pálinkás Pál
@teuton: No akkor ugorj csak neki annak a Genfi egyezménynek...utána folytathatjuk!!!
Mellesleg én tudok olvasni,de te helyesen írni nem,
teuton
@Pálinkás Pál: Na akkor masold ide azt a passzust a Genfi Egyezmenyböl, ki szamit menekültnek! Egyebkent pedig helyesiras... "Mutasdf " irod... Nalam mit talalsz? Ja, az idegennyelvü klaviatura es helyesiras között sem tudsz különbseget tenni? Akkor vissza az altalanosba!
Csizmás Kond
...akik meg még nem követtek el semmit azokat arra kérik, hogy a Markon mandátum alatt kövessék el mert sürget az idő...
Pálinkás Pál
@teuton: az csak melléütés...nálam,nálad viszont sorozatos ékezethiány...érdekes...én bármelyik kütyümön tudok ékezetet varázsolni a szövegembe...
Pálinkás Pál
@teuton: "A menedéket nyújtó állam az országba való jogellenes belépésük, vagy tartózkodásuk miatt nem sújthatja büntetéssel azokat a menekülteket, akik KÖZVETLENÜL olyan területről érkeztek, ahol életük, vagy szabadságuk veszélyeztetve volt"
Ez a Genfi egyezvényből van...no akkor mesélj..melyik az az ország hazánk KÖZVETLEN közelébe,ahonnan büntetlenül beléphetnek!!??
quadrocopter
Helyes! Aki balhézik, azt ki kell rúgni!
teuton
@Pálinkás Pál: Mibe nem tudsz belekötni... Szoval az ekezethiany szerinted helyesirasii hiba. A te kedvedert akkor sem fogok ugy irni, ahogy te akarod! Pontosan ez a ti problematok ott jobbszelen, szerintetek minden ugy kell legyen, ahogy ti akarjatok. Csakhogy a demokracia es jog törvenyei alapjan ez bizony maskent törtenik... Hogy te mit tudsz es mit nem, az engem nem erdekel. De ha idiota, mocskolodo, hazug, gyülöletkeltö es kirekesztö hsz-eket teszel közze a nevtelensegbe burkolozva, az bizony engem nagyon zavar...
teuton
@Pálinkás Pál: Na kis analfabetam, akkor most megtanitalak olvasni es ertelmezni. De kezdjük a sajat magad altal közölt resz-idezettel: Vagyis szerinted akkor kit lehet kiutasitani??? Mert ott az all, hogy az Egyezmeny alapjan azt sem, aki jogellenesen lep be egy orszagba! De inkabb tovabb kellett volna idezzed az Egyezmenyt! Miert nem tetted? Nem kaptad parancsba, vagy nem fizettek erte? Teljes szövege igy szol: "A menedéket nyújtó állam az országba való jogellenes belépésük, vagy tartózkodásuk miatt nem sújthatja büntetéssel azokat a menekülteket, akik közvetlenül olyan területről érkeztek, ahol életük, vagy szabadságuk veszélyeztetve volt, és akik engedély nélkül lépnek be területére, illetőleg tartózkodnak ott, feltéve, hogy haladéktalanul jelentkeznek a hatóságoknál és kellőképpen megindokolják jogellenes belépésüket, illetőleg jelenlétüket.
A menedéket nyújtó állam nem korlátozhatja az ilyen menekültek mozgási szabadságát a szükséges mértéket meghaladóan és ilyen korlátozásokat csak addig alkalmazhat, amíg jogi helyzetük az illető országban rendezést nem nyert, illetőleg más országba nem nyernek bebocsátást. Az ilyen menekültek számára megfelelő határidőt kell engedélyezni, illetőleg a szükséges támogatást meg kell adni ahhoz, hogy más országba bebocsátást nyerjenek." Vagyis elöbb belephet, papirok nelkül es jogellenesen is, es ha aztan jelentkezik a hatosagoknal, nem utasithato többet ki! Tehat teljes jogon megilleti a menekültstatusz, mozgasuk nem korlatozhato es at egyezmeny alapjan jogosultak ellatasra, munkavallalasra, csaladegyesitesre, stb. Szerintem iratkozz be ismet az altalanosba olvasni tanulni, mert en penzt kerek a korrepetalasodert...
Pálinkás Pál
"A menedéket nyújtó állam nem korlátozhatja az ilyen menekültek mozgási szabadságát a szükséges mértéket meghaladóan és ilyen korlátozásokat csak addig alkalmazhat, amíg jogi helyzetük az illető országban rendezést nem nyert, illetőleg más országba nem nyernek bebocsátást."Nos...az analfabéta te vagy...szövegértelmezésed nulla!!! A menedéket nyujtó államról van szó!!! Viszont miért kéne menedéket nyujtani egy szimplán muszlim migránsnak,amikor ahonnan hozzánk érkezett ,nem volt veszélyben...ugyanis nem vagyunk határosak Afrikával!!!Nem véletlenül írtam hogy Törökországtól nem menekült...Arról nem beszélve hogy ez egy 1951 évi egyezmény,ami felett kicsit eljárt az idő..Az meg hogy téged zavar .és gyűlöletkeltőnek tartod hogy nem akarok magam mellé muszlimot,az qrvára nem érdekel!!!Harmagszorra...írásaid alapján korrepetálni te még egy mosómedvét sem tudnál!!!
cikicakk55
Ha a bűnelkövetőkkel teszik ezt,akkor nagyon helyes. Csak remélni tudom,hogy nem úgy csinálják,mint a németek. Ha a börtönkapuban elengedik,attól még az országban marad!
1magyar
@Pálinkás Pál: Nem tudja hol van Afrika, azt hiszi Mo. déli határán odaát. Mert közvetlenül szerinte nem Szerbia van arra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.