Hazugság, hazugság, hazugság és hazugság. Még a tőle megszokottnál is keményebb hangvételű véleménycikkel szállt bele Paul Krugman Nobel-díjas közgazdász Donald Trumpba. A professzor szerint színtiszta hazugság az, amit az amerikai elnök (és úgy általában az egész kormány) a közelgő adóreformjával kapcsolatban állít, ezért összeszedte a legdurvább állításokat.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Párhuzamok

Kicsiny hazánkban érdekesen, ismerősen hangzanak Krugman mondatai

Olvasván a portfolio.hu „Páros lábbal szállt bele Trumpba a Nobel-díjas közgazdász” című írását három dolog ugrott be. Egyfelől természetesen a kiváló közgazda nem Nobel-díjas (lévén közgazdasági Nobel-díj nincs és más területen sem kapott díjat). Másfelől Krugman esetében meghatározó, hogy ő „Op-Ed columnist for The New York Times”. Olyannyira, hogy a portál által felemlített óza újabb cikkei jelentek meg nytimes.com/blogs-on.
A lényeg a harmadik a cikk legtöbb mondata kis átfogalmazással tanulságos Őfenesége vonatkozásában is. Ezek közül néhánnyal meg is teszem (a portfolió fordítását használom):
„adóreformja közel sem az, aminek megpróbálja eladni, hiszen nem elsősorban a középosztály adóterheinek csökkenésével jár, hanem a leggazdagabbakat hozza még kiváltságosabb helyzetbe, miközben teljesen felborítja a költségvetést.”
„Azt gondolom, ez nála valamilyen hatalmi játék: egyszerűen élvezi, hogy folyamatosan hazudozhat, majd miután rajtakapják, elintézi azzal, hogy az őt kritizáló médiumokat hazugnak minősíti.”,
és „Az adócsökkentések mágikus erejébe vetett hit a politikai propaganda egyik legnagyobb zombi-hazugsága, egyszerűen elpusztíthatatlan. Nem véletlen, hiszen nagyon kemény lobbi áll mögötte.”.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.