Benyújtja lemondását az osztrák kormány kedden, a múlt vasárnapi választások győztes pártjának vezetője, Sebastian Kurz pedig pénteken várhatóan kormányalakítási megbízást kap - jelentette az osztrák sajtó hétfő este. Lemond az osztrák kormány, Kurz péntektől alakíthat újat 2017. október 17., kedd Európai ügyek Benyújtja lemondását az osztrák kormány kedden, a múlt vasárnapi választások győztes pártjának vezetője, Sebastian Kurz pedig pénteken várhatóan kormányalakítási megbízást kap – jelentette az osztrák sajtó hétfő este. A kormány lemondása formalitás, és Alexander van der Bellen köztársasági elnök minden bizonnyal fel is kéri a kabinetet, hogy ügyvezetőként kormányozzon tovább, amíg utódja meg nem alakul. A választást az eddigi koalíció kisebb pártja, a konzervatív Osztrák Néppárt (ÖVP) nyerte, és elnökére, a 31 éves Kurzra vár a feladat, hogy új koalíciót hozzon létre. A leendő kancellár elsőként várhatóan a pártjától jobbra álló Osztrák Szabadságpárttal (FPÖ) folytat...

Forrás: kitekinto.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Hát libsik...gondolom most milyen szarul érzitek magatokat...Bezzeg a német választások után itt tobzódtatok!!
Jozefina
Talán az FPŐ-t ki kéne hagynia. Pér hét és az osztrákok erősen tiltakozni fognak, ha arra ébrednek, hogy nácik masíroznak az utcákon!!!
Pálinkás Pál
@Jozefina: Hát nem tudom...talán annak sem örülnek ha az muszlim csürhe randalírozik...majd eldöntik ők!!!
RonaGyuri
Lesz ez még így sem

Trump győzelmét is hasonlóan ünnepeltétek

A derék Magyar Hírlap számol be róla, hogy „Sebastian Kurz mindig világosan beszélt, és nem volt soha rabja a politikai korrektségnek és a képmutatásnak - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Luxembourgban. A Nézőpont Csoport vezetője szerint Sebastian Kurz győzelme a közép-európai gondolat megerősödését jelzi.”. Sőt „Orbán Viktor levélben gratulált Sebastian Kurznak”.
Állítólag azt írta, hogy „”A tegnapi eredmény egyértelműen megmutatta, hogy a választópolgárok többsége Ausztriában is a biztonságot és stabilitást garantáló, értékelvű politika mellett teszi le a voksát. Bízom benne, hogy az eredményes kormányalakítást követően közeli szövetségesként és az Ön által is következetesen képviselt keresztény-konzervatív értékek mentén tudjuk erősíteni az országaink közötti együttműködést!
Vő milyen lekendezve és milyen elánnal lendült bele a Trump köszöntésbe, osz’t mire ment vele?
Csak egy segédvonal, de nem tudom nem körberöhögni a cikk azon részét, hogy „Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont vezetője úgy vélekedett: Kurz korábbi nyilatkozatai azt mutatják, hogy Ausztria vezetőjeként nem a német-francia tengelyre csatlakozna, hanem partnerségre törekedne a Visegrádi négyekkel (V4). Ez nem a csatlakozást jelenti a V4-ekhez, de megerősödik az a közép-európai gondolat, amelynek az a lényege, hogy az erős nemzetállamokra lehet felépíteni egy sikeres Európát ”! =))
RonaGyuri
Ahogy az előbbi szösszenetemre az egyik barátom megjegyezte, ezek a derék fityesznyikek nem tudnak németül, vagy csak nem olvasták pl. Kurz reakcióját Macron kétsebességes EU-s gondolataira! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.