Soros György több mint 18 milliárd dollárt utalt át az általa létrehozott Nyílt Társadalom Alapítványnak. Ezzel az alapítvány a második leggazdagabb lett a Egyesült Államokban.

Soros György több mint 18 milliárd dollárt (4716 milliárd forint) utalt át a vagyonából az általa létrehozott Nyílt Társadalom Alapítványnak – írta a The Wall Street Journal című napilap kedden internetes kiadásában.

Belső átalakítás

A lap az alapítvány meg nem nevezett tisztségviselőire hivatkozva közölte, hogy a magyar befektető ezzel a vagyonának nagy részét az alapítványhoz utalta, átalakítva magát az alapítványt és a befektetési cégét is. A döntéssel a Nyílt Társadalom Alapítvány az Egyesült Államok jótékonysági szervezetei között – a Bill és Melinda Gates Alapítvány mögött – a rendelkezésére álló pénzeszközök nagyságát tekintve a második lett.

A Soros Fund Management befektetési alapkezelő 87 éves alapítója egyúttal megosztotta a vállalat fölött gyakorolt befolyását a Nyílt Társadalom Alapítvány beruházási bizottságával, amelyet most hívott életre. A bizottság elnöke ő maga, de – mint a The Wall Street Journal írta – a konstrukciót úgy alakították ki, hogy "túlélje őt". Több mint 18 milliárd dollárt utalt át Soros az alapítványának

Fotó: wikipedia CC BY-SA 3.0/Niccolo Caranti

A Soros-cég új beruházási vezetője elsődlegesen nem kereskedelemmel foglalkozik majd, hanem belső és külső vagyonkezelőkhöz történő tőkekihelyezéssel. A korábbi beruházási vezetőkkel ellentétben az új tisztségviselő, Dawn Fitzpatrick nem Sorosnak vagy a cég más vezetőinek tartozik beszámolási kötelezettséggel, hanem az alapítvány beruházási bizottságának. A The Wall Street Journal idézi az egyik bizottsági tagot, Bill Fordot – a növekedési potenciállal bíró vállalkozások számára tőkét biztosító globális befektető cég, a General Atlantic vezérigazgatóját –, aki szerint "egy kockázati tőkealapból történő tőkeátutalások folyamatáról van szó, melynek célja egy alapítvány hosszú távú támogatásának megteremtése".

Világméretű hálózat az alapítvány

Az üzleti-politikai napilap megemlíti, hogy Soros 1979-ben "kezdett el adakozni" és szerte Kelet-Európában fellépett a kommunizmus elleni küzdelemben. A The Wall Street Journal emlékeztetett: "Soros abban reménykedett, hogy 'nyílt társadalmakat' segíthet életre olyan helyeken, ahol korábban tekintélyelvű kormányzatoké volt a hatalom.

Alapítványának nevét a liberális demokráciák filozófusa, Karl Popper egyik könyvéről kölcsönözte". A lap leszögezi: ma Afganisztántól Dél-Afrikáig több mint 40 Nyílt Társadalom Alapítvány működik, amely támogat menekülteket, finanszíroz közegészségügy javítását szolgáló erőfeszítéseket, vagy például a Kongói Demokratikus Köztársaságban nők ellen elkövetett erőszakos bűncselekményeket tárgyaló, mozgó bíróságokat. A lap szerint: "a Nyílt Társadalom aktivitása időnként felbőszített nacionalista kormányokat, mint amilyen a jelenlegi magyar kormányzat, amelynek célpontja volt a Soros alapította egyetem, és amely plakátkampányt folytat, kiemelve (Soros) szerepét a menekültek támogatásában".

A The Wall Street Journal leszögezi: Soros sürgette a fejlett európai és más térségbeli államokat, hogy osszák meg a konfliktusok sújtotta országokból érkező, megnövekedett migráció terheit. "Soros-ellenes politikusok Macedóniában, Lengyelországban és néhány más országban támadást intéztek külföldről finanszírozott csoportok, köztük a Nyílt Társadalom Alapítvány ellen, mert úgy tartják, hogy kívülről beavatkoznak a belügyeikbe" – állapította meg a lap.

Amerikában is sokat próbált segíteni Soros

A The Wall Street Journal hosszas cikke kitér Sorosnak az amerikai politikában játszott szerepére is. Hangsúlyozza, hogy a befektető a liberális és demokrata párti ügyek egyik nagy anyagi támogatója, alapítványa támogatta a bevándorlási politika és az igazságügyi rendszer (demokraták elképzelései szerinti) átalakítását, mentorprogramokat finanszírozott fekete és spanyolajkú férfiak számára, és támogatta a Black Lives Matter nevű fekete mozgalmat.

A lap felidézi, hogy Soros a tavalyi amerikai elnökválasztási kampányban mindent megtett, hogy a spanyolajkú szavazók az urnákhoz járuljanak, nagy adományokkal támogatta a demokraták kerületi ügyészjelöltjeit. Támogatta a demokraták elnökjelöltjét, Hillary Clintont és nyíltan bírálta a republikánus jelöltet, Donald Trumpot, akinek egyik kampányreklámja "a globális hatalmi struktúra" részeként említette Sorost, aki kárt okoz a dolgozó rétegeknek. A választások után Soros alapítványa – saját állítása szerint – 10 millió dollárt költött arra, amit "gyűlöletből elkövetett bűncselekmények elleni harcnak" minősített. Soros azt állította, hogy ezt a gyűlölethullámot a Trump-kampány lobbantotta lángra. A The Wall Street Journal interjúra kérte Soros Györgyöt is, aki azonban elhárította a lehetőséget.

(MTI)

(Címlapi kép: wikipedia CC BY-SA 3.0/Niccolo Caranti)

76 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Akkor Lőrincnek bele kell húzni a lopással.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Akkor Lőrincnek bele kell húzni a lopással.
volvós
...és ne hagyjuk, hogy Soros nevessen a végén...
" ...18 milliárd dollárt (4716 milliárd forint)..."
Valaki ezt fel tudja dolgozni agyilag ???
JAJMÁR
Lehet, hogy inkàbb jòba kène vele lenni?
division
Akkor van miből finanszíroznia a migránsok betelepítését. Gondolom keményen megdolgozott ezért a pénzért.
human
@division: Próbáld már meg legalább a tényeket kritizálni és nem a kormánypropagandát szajkózni. Így csak komolytalan marad a hozzászólásod.
Nessy
Ó, pártunk és kormányunk is támogatja a saját alapítványait, a stadion építéseket, a határon túliakat, a haverokat, természetesen a mi pénzünkből! Sőt a kb. 17-18 ezer letelepedési kötvény árát is kamatostól a költségvetésből fizetik vissza! Igy kell "betelepíteni" illetve "letelepíteni" sok ezer embert, jó pénzért!
Egy hangyafülnyit hiteltelen ez az egész Soros elleni hadjárat!
division
@human: Az ilyen gátlástalan milliárdosok (az a pár) az okai többek között annak hogy sok a szegény ember és pusztul a Föld. Nincs ebben semmi hiteltelen.
SystemError
Nagy kibaszás lenne a zsírdisznónak, ha Soros meghalna a választások előtt. Márpedig egy ilyen idős ember, hogy mikor végrendelkezik elég sokatmondó... @durbincs: Ha megmurdálna Soros, akkor az irodátokban ki van a második helyen? Gondolom Soros egy napra ju van adva 20-30 posztra. Ha meghal soros, akkor hogyan él tovább a "soros-terv"? Azonnal bemocskoljátok a családját ?:)
emerencia
Városunkban dúlt a munkanélküliség és a "nem is akar dolgozni" hazug hőzöngés a rendszerváltás utáni években. Az első nagyobb foglalkoztatók (kereskedelmi multik) 1998-'99 körül telepedtek le. A gyerekeknek ettől függetlenül enni kellett. Emlékeim szerint a reggelijüket a Soros alapítvány fizette éveken át. Pocsék érzés látnom nap mint nap a gyűlöletplakátokat az arcképével. Vajon meddig süllyedhetnek még a Sorosozós karaktergyilkosok?
Qqberci
@durbincs: "mert a pénzt ugye természetesen nem az állam kapja ?"

Természetesen nem, nem lehet belőle stadion. Nekem a Soros Alapítvány 5 nem túl olcsó, a kinti munkavállaláshoz szükséges vizsgámat fizette ki mindenféle kérdezősködés vagy kötelezettségvállallás nélkül...
kulabombaafityiszre
@division tegnap, 22:29
Amennyiben kétségeid vannak arra nézve,hogy munka nélkül gazdagodott meg,
akkor csináld utánna.Tőzsdézz okosan ,legyél milliárdos.Itthol is megcsinálhatod
a BÉT-n.Ja,ehez hülye vagy inkább csak ócsárolsz más,nálad fényévekkel okosabb embert.
Mert g.ci irígy fideszesként csak az megy.Gyökér.
Pálinkás Pál
@division: De ő legalább a saját pénzét utalja,nem az adófizetőékét,igaz fidesznyik???
Aki Én
@division: 23:08 De vannak olyan milliárdosok, akik egy fillért nem jótékonykodnak, sőt, a nemzetüktől lopják gátlástalanul. Te ezeknek drukkolsz.
Ugyanakkor Soros eszméletlen pénzeket jótékonykodik. Többek között ő volt az első, aki 1.000.000 !!!EGYMILLIÓ!!! dollárt adományozott a vörös iszap károsultaknak.
Apropó! Azokkal a milliárdokkal sem számoltak el azóta sem.
Szóval van aki ad a rászorulóknak, és van aki tőlük is csak elvesz.
Azt már csak mellékesen kérdezem, hogy ha Soros valóban ártani akarna a kormánynak, az szerinted meddig tartana az ő vagyonával és befolyásával?
kokopelli
@Aki Én: ..éppen az a ß@r a Sorosban,hogy a csutigetziék az ő pénzét
nem tudják szétosztani maguk között!Amikor az "Orbáncékról" hall,a szomszéd
szobába megy át röhögni! ;--)
tudode
Sorosnak megeshetne ismét a szíve ezen azt ÉHENKÓRÁSZ bibóldon egy pár milliárd dolcsival, mert úgy elszemtelenedett, abba is belepofagol áttételesen, hogy ki kinek ad kölcsönt, kit segít, akkor, amikor ŐK még a legszegényebb FÖLDRÉSZEN IS élősködnének:
.
Tanítani kellene amit ezek ÜGYESKEDNEK az egész világon, természetesen KÖZLÓVÉBÚL:
.
2017. október 17. kedd
---- Az összes afrikai kereskedőházát bezárta a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt.
atlatszo.hu/2017/10/17/az-osszes-afrikai-kereskedohazat-bezarta-a-magyar-nemzeti-kereskedohaz-zrt/
Kapcsolódó cikkeik
- Házipénztárként használják az Eximbankot kormányközeli üzletemberek
- Azeri vízumgyáros magyar kapcsolatokkal – a nagykövet előrébb lép?
- Bolgár maffiózók is bankoltak Hujber Ottó offshore pénzintézetében
- Kereskedőház-milliárdok: a Xénia-láztól a moszkvai informatikai elhárításig?
- Félmilliárd forinttal csökkenti alaptőkéjét, és 5 milliárd forintért újabb irodákat nyit a Nemzeti Kereskedőház
- Hatmilliárdos gigaveszteség a Nemzeti Kereskedőháznál – de legalább közzétették
.
Ezekhez a TATÁRDÚLÁS babazsúr volt!!!

.
Aki Én
@durbincs: Na mi van alul művelt troll? Megsúgták, hogy a sperma nem csak néhány órát él?
Látom nem vagy tök reménytelen, ragad rág a koszon kívül. Látod, érdemes itt lógnod.
Viszont ha már ennyit erőlködsz, ennyit írogatsz, és mi megtesszük azt a szívességet, hogy megpróbáljuk értelmezni az értelmezhetetlent, akkor legalább néha-néha írj valami hasznosat, építőt, értelmeset :)
Előre is köszönöm!
ui.: egyébként mitől vagy ekkora sperma szakértő???
kokopelli
@durbincs: mi van Matula? ..nem érteni te beszéd,mert ß@r nyelvtan,meg fosch a
fogalmazás!Nem tudni magyar a román mellett?Anyuci két medvésfuvar között nem
tanítani tégedet? Igaz,hogy Balu-ék szamócával fizetik a mamát,és nem jut tanítóra?
Mi újság a havasokban,nem kell IQ a túléléshez? :---)))))))
Aki Én
@durbincs: nemeth szilárd klon ? , te , nagy ? farok ? :) :) :)
Jókat mulatok rajtad, Abba ne hagyd!?
? ? ?
division
@Aki Én: Én nem mondtam hogy Soros ártani akarna a kormánynak. Ezek az egész világnak akarnak. Pár ember kezében forog a világ összes vagyona, rajtuk múlik mi lesz a Föld sorsa, simán jobbá lehetne tenni ha akarnák, de a történet nem erről szól.
division
@Pálinkás Pál: Ha Soros, akkor a saját pénze, ha Orbán, akkor az adófizetők pénze, ha én jótékonykodom akkor meg a te pénzed? Ülj le, egyes:-)
kokopelli
@Aki Én: Ismétli magát az IQ-mentes,de fizetett anál-fabéta!Ki fizethet az ilyen
szellemi mikroorganizmusnak? A romboláshoz nincs szükség karakterre sem!
Az állandó ismétlés elárulja a nívóját! Nagy az isten halastava,de ő az orbánseg-
get választotta! Fázhat az uszonya ami kimaradt! :--))
division
@Aki Én: Azért Orbánnak nincs a kezében akkora vagyon hogy megmentse a Földet. Azt elismerem hogy a magyar foci mellett tényleg nem újabb stadionokban kellene már gondolkoznia, vannak itt égetőbb gondok is, remélem ha újra megválasztják kicsit ezekre is odafigyel majd. Még mindig inkább benne bízom mint bármelyik acsarkodó, összefogásra képtelen viccpártban.
Pálinkás Pál
@division: Csak 1 példát említs,amikor a ducse saját pénzéből adott valahová valamit!!!Mert könnyű tolni a mi adóforintjainkat is a határon túli magyarul is tudó románoknak a szavazatokért,igaz??Remélem buktok,éss sitt lesz a vége!!!
division
@Pálinkás Pál: Minden a mi adóinkból épül, ezt ugye tudod. A te nevedben nem tudok beszélni, ki tudja fizetsz e adót és nem mi tartunk e el, de én és a cégem hatalmas összegeket fizetünk be az államnak, és azért olykor van is látszatja, épülnek, szépülnek városaink, útjaink. Ezzel a sittes szöveggel meg továbbra is csak szánalmat keltesz bennem, lehet ez is a célod, vagy csak közmunkán vagy és ezt kívánod mindenkinek aki nem? A határon túl meg határon túli magyarok vannak, itt némi képzavart vélek felfedezni:-)
Sámannus
ezért a pénzért folyik a nyáluk a takonygerincűeknek?
Pálinkás Pál
@division: Te mennyit kapsz ezért a hülye dumáért??? Mert ember magától nem beszél ekkora marhaságokat...Persze hogy minden abból épül,a csúti játékvonat is,igaz semmi értelme,de a führernek kellett!!!Határon túli magyar meg legalább ötven éve nincs!!!Te meg ne félts engem majd hülye lennék a zsírmorenak dolghozni éhbérért!!!
KisGenyo2
Nálunk még az elején vannak a fiúk, itt nem az a "divat", hogy magánpénzből közpénz legyen, hanem még éppen a fordítottja... XD
KisGenyo2
@Sámannus: Ezért a pénzért már sokminden folyik... ;-)
division
@Pálinkás Pál: Én a munkámból élek (mellesleg nagyon jól, kormány segítség nélkül), ha csak szövegelnék abból nem lenne pénz. Ha meg nem itt élsz és dolgozol minek szólsz bele a dolgokba? Lassan aki itt Orbánt szidja folyton egy sem Magyarországon él:-)))))
namihami
Ő adta a sajátját, a Viktorunk ellopja a mienket.
Halvány különbség, de azért differenciának mondható.
Pálinkás Pál
@division: Hát talán nem véletlenül nem élnek itthon...
division
@namihami: Ez tetszik, ha nem Orbánról van szó akkor több ezer milliárd sem számít kié, hiszen az csakis a sajátja lehet amiért megdolgozott:-)))
division
@Pálinkás Pál: Látod, az a jó hogy a rendszerváltás óta bárki odamegy ahova akar büntetlenül:-)
namihami
@division: Ha jók az értesüléseim, akkor a Soros soha nem volt Magyarország miniszterelnöke és nem a hatalom gyakorlása alatt tollasodott ő is és a köre is.
A Soros egy üzleti csirkefogó, de a farkastörvények között. Az Orbánnak nincs konkurrenciája és a farkastörvényeket is magára szabatja a parlamenti szavazógépei által.
Ismét csak, hogy egy klasszikust idézzek: ""Halvány különbség,..."
division
@namihami: Attól hogy valaki nem miniszterelnökként lett milliárdos még lehet bűnöző, csak vannak azok a bizonyos érdekeltségi körök amelyek ezt engedik mivel ott is bűnözők ülnek:-))
namihami
@division: Azt nem is írtam, hogy a Soros békegalamb. De az általa utalt pénz nem a magyar adófizetők és az EU által nekünk utalt pénz. Ugyanez a Vezérre már nem mondható el.
A Mészáros az ész? Övé a pénz? Ugyan, ne viccelj, legalább magunk között. Te is, mi is, mindenki tudja, hogy egy közönséges postaláda (a többi hasonlóval egyetemben) és hol van a pénzcső kifolyónyílása. Gondolom, ebben azért megegyezhetünk?
division
@namihami: Na jó:-) Soros és bandája a világ pénzét herdálja, Orbán meg olykor a miénket:-)
namihami
@division: ""Orbán meg olykor a miénket:""
Ez tetszett. Csak a világé nem a mienk, ellentétben a ""miénkkel"".
division
@namihami: Ez igaz, de a világ pénzével lehetne nagy dolgokat tenni.
namihami
@division: A mienkkel is. És az NEKÜNK sokkal fontosabb lenne.
kokopelli
@division: meséld már el,hogy mi az a világpénze! ;--))))))))))
division
@kokopelli: Ami mindössze pár ember kezében van és mindent irányít. Ha ezt sem tudod az már a te bajod.
kokopelli
Nem az én bajom ,mert az egy marhaság! Pár ember kezében van ?! Vállalatok,
intézmények ,bankok, milliónyi részvényes,ill. részvénytársaságok,és évszá-
zad óta működő ill. termelő családi cégek és tulajai...! Fuss neki mégegyszer! ;--))
division
@kokopelli: Nem futok mert nem érted, felesleges. "Rohadt Orbán" Ennyi megy csak.
Rockxy
Értem én, hogy itt vannak akik nem értik, vagy nem is akarják érteni a rendszer működését.
De aki ki akarja végre nyitni a szemét, annak itt van egy teljesen világos információ:
youtu.be/YcCyCRFxnHM
És itt is:
youtu.be/KE5iuSa-aDs
Kellemes ébredést!
Rockxy
Értem én.
Sokkal kellemesebb érzés abban az illúzióban élni, hogy csupa jószándék jön mindenfelől, csak az orbán a nagy geci.
kulabombaafityiszre
@durbincs: tegnap, 09:21
Mi van buta tarhonyafejü.Irigykedsz a sorosra,mert gazdag.Erre írtam,csináld utánna.
Nem tetszik.Ne olvasd,gyökér.
verőce21
A Carnegie és a Rockefeller modellt követi. Szerintem így akarja az öröklési illetéket megúszni. Majd a fia lesz a vagyonkezelő. A Rothschildoknál is bevett szokás, alapítványokon keresztül örökítik egymásra a vagyont évszázadok óta.
human
@division: írod: "Az ilyen gátlástalan milliárdosok (az a pár) az okai többek között annak hogy sok a szegény ember és pusztul a Föld. Nincs ebben semmi hiteltelen. "
De szerencsére te nem az a fajta vagy. Tudod, aki jóléte ellenére sem hajlandó többet vállalni a közös terhekből, mert meggyőződése, hogy az neki jár.
division
@human: Most elég nagy blődséget írtál. Tudod te mennyi adót fizetünk mi be éves szinten? Az nem a közös teher véletlenül? Többek között ebből fizetik a sok ingyenélő segélyest, soroljam még ? Kicsit gondolkozz mielőtt idefirkantasz valamit.
teuton
@division: Analfabeta! Eltevesztetted az oldalt, vagy nem is olvastad a közlemenyt, mert neked csak a közpenzböl finanszirozott tömondatos palakatlozungok jutnak el a narancsagyadig? A lenyeg:
1. Az alapitvany Amerikaban van.
2. Jotekonysagi alapitvany, mint Bill Gates-e.
3. Nem soros, hanem a vagyonkezelö dönt a penz felhasznalasarol!
Tudom, ertelmetlen dolog neked ezt magyarazni, ha te meg a közpenz es a maganvagyon között sem tudsz különbseget tenni. de a fidesztolvajok is igy gondolkoznak. Ami a KÖZe, az a MIENK es senkinek semmi KÖZe hozza!
division
@teuton: Szállj már le rólam te agyalágyult migráns!
teuton
@division: Ennyire futotta csak töled? Sertegetes, mocskolodas? 1 szo sem a temahoz? Szanalmas vagy, sajnallak. Termeszes viszont, hogy csak mocsok jöhet onnan, ahol csak mocsok van...
division
@teuton: A sértegetést te kezdted, minden hozzászólásodban írtál legalább egyet belőle. Sajnálnod meg nem kell, 5000 eurós havi kereset mellett felesleges.
teuton
@division: Na a mocskolodas mellett latom a dixsekvesre is telik töled. Csak azt nem tudom, mennyi mocskot kell irni neked havi 5000 euroert? Es tudja a NAV is, hogy mennyi penzt kapsz Putyintol? Miert nem mersz fentebb, valos nevvel erröl dicsekedni, csak a nevtelensegben felvagni a semmire?
division
@teuton: Ezek szerint neked kint sincs ennyi, mert most meg az irigy hangvétel árad belőled:-)) Na meg ez a tipikusan magyar hozzáállás , hogy kapom meg lopom. Ha én szánalmas vagyok akkor te mi vagy? Mással társalogj szerintem a továbbiakban.
F_Viktor
@teuton: Felesleges irogatni olyan embernek, aki a maffia, vagy eppen a naci ideologia tamogatoja.
Az ilyen leny maga is maffiozo, vagy naci.
Meggyozni nem tudod, viszont a rengeteg ertelmetlen hozzaszolassal szettrolkodja a topicot, olvashatatlanna teve azt.
kokopelli
@F_Viktor: Tegnap megnéztem a neten a leggazdagabb 500 német családi vállalkozás
vagyonát,és mivel keresték és mióta! Mind ismerős márkaprodukttall,vagy üzletekkel rendel-
kezik!Asszem akár még 1000-2000-ig fel van lajstromozva! Ezek azok pár (ezer!!) családok
egy EU-s országban,akik a "világ pénzét" birtokolják!Nekünk olyan összegek,amit el sem tu-
dunk képzelni,de nekik azok az összegek munkahelyet jelentenek millióknak! Szidni kell őket,
ha már a Chef úgy kivánja,akár értelem nélkül is!
F_Viktor
@kokopelli: Igy igaz.
Munkahelyeket, infrastrukturat teremtenek, porvetik, fejlesztik a gazdasagot, novelik a GDP-t.
Vagyis nelkuluk nem letezne fejlett es gazdag tarsadalom.
Nos, ez ellen harcol a hulye magyar, nekik inkabb a kozepkori allapotokra van szukseguk, ahol a foldbiftokos a kirallyal es az egybazzal karoltve mindent eldontenek a fejuk felett.
Esz nincs, nincs is ra szukseguk, esz nelkul lehet dolgozni, robotolni, adozni.
Ez van a nemzethy buszkeseget szito'k tarsolyaban, erre szavaz a hulye jobber.
division
@F_Viktor: Maffiózó meg náci? Mesélj még te migráns.
Oké, én nem adok csak közel 150 embernek megélhetést, de kíváncsi lennék te hány embernek adod meg mindezt.
F_Viktor
@division: Igy igaz, maffiozo kormany, naci eszmekkel, ezen nincs mit tovabb ragozni!

Es mennyi penzzel tamogatod azt a 150 embert?
division
@F_Viktor: Bőven elég ahhoz hogy tisztességgel megéljenek családostul és ne akarjanak kimenni se.
F_Viktor
@division: Ezt mondja a lorinc is, mikozben 6 oraban vannak minimalberen bejelentve rabszolgai.
division
@F_Viktor: Tudtommal nem róla volt szó, ebből is látszik milyen ember lehetsz.
teuton
@division: Erdekes... Nehany hete meg tudomanyos munkatarsnak adtad ki magad, aki havi 5ezer eurot keres... Mostmeg mar nagyvallalkozo vagy, aki 150 embernek ad munkat? Penzt is adsz erte? Mennyit??? Minimalberen felmunkaidöben bejelentve? Közölj mar nehany leellenörizhetö tenyt es adatot is a dicsekvesed melle! Ja, es ha ekkora nagyvallalkozo vagy, mellette hogyan tudod meg napi több oraban itt is mantrazni a kormanypropagandat?
Jozefina
Soros addig jó ember, amig X érdekeit szolgálja, da ha már X nem azt teszi, amiért Sorostól kapta a millókat és továbbiakban Y-onnak is juttat az már X- nek nem jó és ettől kezdve Soros X-nek már nem jó ember!!??
teuton
@division: Na akkor ebbe mar en is beleszolok, mert akkora baromsagokat irsz, hogy önmagat cafolod!
1. Tehat ki a hataron tuli magyar szerinted? Aki kenytelen volt külföldre menni a jobb megelhetesert, a gyerekei jövöjeert, az nem szolhat semmit? De aki nyelvtudas es MO-i lakhely nelkül, a szavazataert ajandekba kapta a magyar allampolgarsagot, esetleg eleteben nem jart meg MO-on, az magyar?
2. A külföldre kenyszerült magyar mit kap a kormanytol? Mert az ajandek-allampolgarok milliardokat kapnak! Ja, aki elment, az nem fontos a kormanynak, hiszen miatta ment el, nem ra szavazna! Ezert nem is szavazhat levelben, hanem akar 1000 km-re kell menjen leadni a szavazatat. (Megjegyzem, az ismeretsegi/rokonsagi körömben 5 szemely nem kapott szavazocedulat, 2x megtett irasos panaszra nem is reagalt a hatosag...)
3. Nagyon okos vallalkozo lehetsz, ha meg azt sem tudod, hogy nincs olyan szemely, aki ne fizetne valamilyen formaban adot! Mert a hajlektalan is adot fizet, amikor megveszi az olcso bort! Az meg ugye nem zavar teged, hogy nem csak az elelmiszer afaja, hanem a vallakozasok adoja is magasabb, söt akar a többszöröse, mint mas, gazdagabb orszagokban?! Atlagban 40%-kal fizet egy magyar vallakozo (TE?) magasabb adot mint egy nyugat-europai, de csak 20-25% bert! Na akkor közölj adatokat a sajat vallalkozasodbol, ahol 150 embert foglalkoztatsz! Mi az? En mar sejtem, egy troll-tröszt! Megbizo Putyin?
division
@teuton: Már szinte sajnállak, de komolyan. Ki vagy te hogy kérdőre akarsz vonni? Milyen tudományos munkatársnak??? Kevesebbet igyál, te is jobban jársz:-))
teuton
@division: Aha... te mindekit kioktathatsz itt a nevtelenseg homalyaban, dicserheted es mentegetheted Orbancod, fenyesre nyalog szavaidban a fidesz segget, dicsekedhetsz havi 5000 euro jövedelemmel, de masnak semmit sem szabad, meg kerdezni sem? Ugye ezt hivjak illib demokracianak? Mindent szabad NEKED, masnak semmit! Tudod, en nem keresek havi 5ezer eurot, de annyit igen, hogy nem kell a lelkiismeretem eladasabol, trollkodasbol eljek, mint te! Ugyanis vettem magamnak a faradtsagot es utananeztem a kommentjeidnek! Egyedül itt, naponta neha több mint 20x osztod az eszt, több oraban, hajnali 2 es ejfel között. Biztosan azert keresel olyan sokat, mert több müszakban trollkodsz. Vagy a csaladod is besegit es ezt "dolgozzak" az alkalmazottaid is? Miert nem mersz fent, valos nevvel es fenykeppel trollkodni? En mar 2 eve ott vagyok, itt lent csak a nevteleneknek irok...
division
@teuton: Nem unod még? Én már nem vagyok annyira fiatal, és tudod trollkodással nem lehet ennyi pénzt keresni. A másik meg hogy éjjel és kettő között érek rá főleg az ilyen okosoknak is írni mint te, mert többgyerekes apaként meg cégvezetőként napközben nem lenne egyszerű. Ha az általam csak szennynek nevezett facebook - ra gondoltál azzal a "fent vagyok" kifejezéssel akkor arra ne legyél nagyon büszke, akik ott acsarkodnak azok mind agyalágyult emberek:-)
Nekem nincs face oldalam és nem is lesz, és tudod aki ma ott kiadja magát nyilvánosan az meg is érdemli a sorsát. Ha viszont nem a face - re gondoltál akkor nem tudom mire. Ellenben szerintem későn kapcsolódtál ehhez az oldalhoz, itt a fél propi tudja ki vagyok.
teuton
@division: Nem unod meg a hazudozast? Utananeztem es szamoltam! Egyedül okt. 23.-an 48 db kommentet irtal, ejfel es 23:30 között!!! Te akarsz egy csaladapa es cegvezetö lenni, aki pihenes nelkül 23 orat irogat naponta??? Röhögögörcsöt kapok az ilyen bunko hazudotozol, aki meg azt sem tudja, hogy a neten sokmindennek utana lehet nezni! Persze szep peldak vannak elötted a fidesz.kdnp-ben... Egyebkent pedig mitöl felsz a valos szemelyedet es fenykepedet közölni a velemenyed melle??? Becsületes emberernek nincs mitöl felnie, de te felsz. Vagyis csak kibuvot keresel a nevtelenre...
division
@teuton: Neked hol a neved meg a képed te faszkalap? Egyébként meg gyanúsítgasd hazudozással azt aki a világra hozott, bár felesleges volt neki de nagyon. Nagyon keveset alszok, így van beállva a szervezetem te majom. Húzz vissza a híd alá, unalmas vagy.
teuton
@division: Majd ha megtanulsz olvasni, nem csak hazugsagokat troollkodni, akkor okvasd vissta, mint irtam. Vagyis FENT valos nevvek es fenykeppel vagyok, de ha valaki itt lent trollkodik nevtelenül, annak nem tudok fent valaszolni! Egyebkent pedig en a temahoz irom a velemenyem, nem a masik szemelyhez. Te is? Akkor miert nem fent? Egyebkent pedig olvasd vissza a sajat vakarmanyaid! Cegvezetö es csaladapa... Aki napi 23 oraban itt irogat, mert keves alvasra van beallva... Jobb vicced nincs???
division
@teuton: A vicc az te vagy. Fogalmad nincs mit csinálok, de bírálsz, vádaskodsz. A cégben jelentős a tulajdoni részem, szóval ha nem megyek be egész nap akkor is jön a pénz, ill. miután megtervezem az éppen adott munkához szükséges dolgokat onnantól a kis főnök is el tudja látni az irányítást, azaz akkor megyek be amikor akarok, a lényeg mindig a végeredmény. Lehet te ezt nem ismered eléggé, de ez van, akinek kevés a szellemi munkához az kénytelen napi 12 órában gürizni. Azzal a szemét face - el meg már mondtam hogy hagyjál, főleg az ilyen valós a képem meg a nevem blődségekkel. Ha felmegyek mint Mészáros Lőrinc akkor szerinted én az lennék? Még az is lehet...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.