Elsősorban az Egyesült Királyság uniós kilépéséről szóló tárgyalások állását értékelik a ma kezdődő kétnapos találkozójukon az Európai Unió állam- és kormányfői Brüsszelben. A bennmaradó tagországok vezetői most döntenek arról, hogy hozzájárulnak-e a britek és az EU jövőbeli kapcsolatairól szóló egyeztetések megkezdéséhez.

A csütörtöki ülés délutáni megnyitását követően először Antonio Tajanival, az Európai Parlament elnökével egyeztetnek az uniós vezetők, akiket ezután Jüri Ratas, az EU tanácsának soros elnökséget betöltő Észtország kormányfője fog tájékoztatni az előző csúcsértekezleten elfogadott döntések végrehajtásának állásáról.

EU-csúcs: az afrikai menekültáradatot tárgyalják ki Európa vezetői

Az első munkaülésen a migráció külső dimenziójával, az Afrikából Európába tartó emberáradat fékezéséhez szükséges pénzügyi támogatásokkal, az unió biztonság- és védelempolitikájával, illetve a digitalizációval foglalkoznak majd a résztvevők.

Ezután munkavacsora következik, amelynek a külpolitikai kérdések lesznek a középpontjában, az előzetes tájékoztatás szerint elsősorban az észak-koreai, az iráni és a törökországi helyzetről lesz szó. Emmanuel Macron francia elnök a jövőbeli uniós szabadkereskedelmi megállapodásokról, Theresa May brit kormányfő pedig a Brexit-tárgyalások állásáról fog beszélni, megpróbálva meggyőzni kollégáit, hogy járuljanak hozzá másnap az egyeztetések második szakaszának megkezdéséhez.

Pénteken informális munkareggelit tartanak: a téma az a munkaterv lesz, melyet Donald Tusk, az állam-, illetve kormányfőkből álló Európai Tanács elnöke állított össze a következő két évre.

Az utolsó napirendi pont megtárgyalásán Theresa May már nem lesz jelen, csak a bennmaradó tagországok vezetői, akik ekkor döntik el, szerintük megfelelő ütemben haladnak-e az egyeztetések a brit kiválás legfőbb kérdéseiről – az ír-északír határellenőrzésről, a pénzügyi kötelezettségek rendezéséről és az állampolgárok jogairól – ahhoz, hogy továbbléphessenek az Egyesült Királyság és az EU jövőbeli kapcsolatának, kereskedelmi viszonyának kérdésére. A szakértők az eddigi nyilatkozatok alapján egyöntetűen úgy vélik, hogy ez most még nem fog megtörténni.

Jüri Ratas végezetül tájékoztatni fogja kollégáit a jelenleg Londonban működő, de költözni kényszerülő uniós ügynökségek új székhelyéről szóló vita állásáról.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: Youtube

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
A jövőben komoly migráns áradat várható valóban, jól is teszik ha foglalkoznak a megoldásával (talán Soros - tól lehetne némi pénzt kérni hozzá:-)))) )
cikicakk55
Az a baj,hogy még a kezdeteknél tényleg a háború elől menekülők jöttek főleg( bár azért azt hozzá tenném,hogy a családokat megértem,de a sok független,gyermektelen 18-40 év közti életerős fiatalt nem,mert lehetett volna ott is maradni és védeni az országot) most már jönnek azok is,akik a szegénység elől menekülnek. Elhiszem,hogy Afrikában nagy a szegénység,már a víz,és az éghajlat miatt is.Ám ha bele gondolunk,nálunk,Európában sem és Amerikában sem, a földből nőttek ki a kutak, a gyárak,az erőművek,stb. Talán ha nem törzsi táncot ropnának, és nem az Isteneket kérnék meg,hogy tegyenek valamit,hanem Ők maguk is megpróbálnának valamit tenni. Az EU és Amerika a két nagyhatalom( Tudom Kína is az) segíthetne ott megtanítani őket a civilizáció alapjaira. Talán kezdhetnék mindjárt ott,hogy szétosztanának egy csomó óvszert,(bár jobb lenne a végleges sterilizálás 2 gyerek után) ,hogy megértsék a gyerekek is megszenvedik az éhínséget, a sok fertőző betegséget,Magán véleményem,de most már én is azt mondom,hogy abba lehetne már hagyni ezt a Sorosozást és befogadni azt az 1300 embert,de csak komplett családokat. Ne életerős fiatalokat.Dolgozni úgy sem akarnak. Ha akarnak,akkor meg dolgozzanak a Muttinál.
kopacsijanos
Az a baj ezzel az 1300 menekültnek mondott valakiknek akik se nem akarnak dolgozni meg nem is tudnak itt nincsen őserdő hogy gyűjtögessen mert már az erdő is tulajdonban van.az életerős dolgozni nemtudó és nem akaró emberek meg semmi áron nem kellenek! Mert csak a bajt csinálják! Mert gyilkolni meg robbantani azt megtanultak!!ezek a büdös életben nem fognak dolgozni ezek csak uralkodni akarnak a másik ember felet! A nemi erőszakot elkövetőket is mi tartsuk majd el a börtönben!Mi dolgozunk mint az állatok ők meg henyélnek mint nyugaton meg gyilkolnak!a muzulmán kutyákat meg semmi áron nem engedhetjük be mert a vallásuk már eleve kimondja hogy mi káffirok vagyunk és mirajtunk ők uralkodhatnak bármikor elvehetik az életünket és a vagyonunkat! semmilyen más törvénynek nem engedelmeskednek csak a sariának ahol az is kimondja hogy mi csak állatok vagyunk az ő szemükben! Jobb ha egyetlen egy sem tartózkodik az országban és akik már itt vannak azokat is jobb ha kiverjük! Vagy a hazánkat kiárusítjuk ingyen!!Eladjuk a gyermekeink és unokáink jövőjét!Egyetlen egy muzulmán sem kell! Én is szívesebben ennék marhahúst de még disznó húsra sem telik az itt élő embereknek! Akkor még mi adjunk olyanoknak akik még azt az ételt is lefitymálják amit mi eszünk!Az életünket meg annyiba sem veszik mint mi a kutyánkat és elvárnátok hogy őket tartsuk el mint a feljebbvalónként! Hát nem inkább azok is menjenek vagyis mindenki aki ezt akarja az a haza ellensége és meg kell ölni!Miért csak ők gyilkolhatnak bennünket büntetlenül?? Miért engedjük hogy a szeretteinket megalázzák és meggyalázzák!!
Miért tegyünk úgy mint a hülye nyugat??Amikor ők is oda adtak az oroszoknak kényük kedvükre!Miért kellene nekünk pontosan azt tenni amit a hülye eszement brüsszel mond!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.