Az emberi szemben lévő fényérzékelő sejtek elrendeződése lehet a felelős. A Proceedings of the Royal Society B című folyóiratban közölt eredmények szerint a diszlexiásoknál az érintett sejtek ugyanolyan mintázatban helyezkednek el mindkét szemben. Ez összezavarhatja az agyat, amely tükörképekként fogja fel a látottakat.

Forrás: mno.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Csak úgy szólok

nagyon rákattant a derék matyar média, de ez rajtunk nem segít

A derék MTI elolvasta (állítólag) a The Royal Society „Left–right asymmetry of the Maxwell spot centroids in adults without and with dyslexia” közleményét. Amire aztán a derék matyar média azonnal lecsapott. Na persze, ahogy szokta most sem nézett utána – mentségükre legyen szólva keresni kellett =)) -, így szinte egységesen annak örültek, hogy „Megtalálták a kutatók a diszlexia okát … sőt gyógyítani is tudják”!
Nos túl azon az apróságon, hogy a közlemény nem egészen ezt állítja, de ezt tudjuk be az MTI nyelvi szövegi PISA-gondjainak, az igazi gond az az, hogy ezen az ország PISA gondjain még ez sem segítene. Lévén ennek nagyon kevés köze van a diszlexia elterjedt voltához!
nemkati
@RonaGyuri: Ha jobban elolvasod akár az MNO cikket, akár az eredetit, akkor láthatod, hogy ez is benne van: " szinte biztosan megtaláltuk a diszlexia egyik okát". Tehát a diszlexiának több oka is lehet, de ha az egyiket megtalálták, akkor jó eséllyel egyszer majd gyógyítani is tudják a diszlexiások egy részét. És ez igenis nagy felfedezés!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.