84 gyereket mentett ki az FBI egy pedofil hálózattól.

Gyermekek szexuális kizsákmányolásával foglalkozó pedofilhálózatot göngyölített fel az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI), 84 gyermeket mentett ki az emberkereskedők fogságából.

A 84 kimentett gyermek között volt egy három hónapos kisbaba és ötéves testvére is – közölték a hatóságok csütörtökön.

A szövetségi nyomozók az egész országot behálózó nemzetközi bűnszervezetet számoltak fel, 120 gyermekkereskedőt letartóztattak. Ezzel egy időben – az amerikai hatóságokkal egyeztetve – letartóztatások történtek Kanadában, az Egyesült Királyságban, Thaiföldön, Kambodzsában és a Fülöp-szigeteken is.

84 gyerekeket mentett ki egy pedofil bűnszervezettől az FBI

Fotó: pixabay.com CCO

Az FBI Twitteren közzétett közleménye szerint a szóban forgó bűnügyben négy napon keresztül összesen hét országos razziát hajtottak végre

A gyermekkereskedőket szállodákban, kaszinókban, kamionos parkolókban, vagy honlapjaik alapján beazonosított lakásokban fogták el. A letartóztatottak több mint a felét a déli Georgia államban vették őrizetbe, de Coloradóban és Dél-Texasban is elfogtak kiskorúakat szexuálisan kizsákmányoló és a szó szoros értelmében "szexuális ragadozóknak" eladó bűnözőket. A megmentett három hónapos kisbabát és ötéves testvérét például a család egyik rokona 600 dollárért akart eladni Denverben , mégpedig az FBI egyik beépített ügynökének.

Az FBI videót is nyilvánosságra hozott az akcióról.

2003 óta – amikor életre hívták az Elveszett Ártatlanság Országos Kezdeményezése nevű programot – a Szövetségi Nyomozó Iroda mintegy 6500 gyermeket mentett meg az emberkereskedőktől.

(MTI)

(Címlapi kép: pixabay.com CCO)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
...most akkor kereskedtek vagy pedofilkodtak ?
Equus1
"84 gyerekeket mentett ki" ... főcímben... mennyire magyartalan ... vagy inkább magyarosch?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.