A csoport vezetőjét lázítás miatt letartóztatták.

A Katalónia függetlenségéért kampányoló Katalán Nemzetgyűlés nevű szervezet arra kéri a támogatóit, hogy pénteken vegyék ki a pénzüket az öt legnagyobb spanyol bankból – hivatkozik a Bloombergre az Index.

A csoport, amelynek vezetőjét, Jordi Sánchezt a spanyol hatóságok lázítás miatt letartóztatták, csütörtök este a Twitterre kitett videóban kéri a támogatóit, hogy péntek reggel 8 és 9 óra között tiltakozzanak a pénzükkel. A bejegyzést eddig közel ötezren osztották meg.

A Banco Sabadell és a Caixabank az elsődleges célpont, ezek a függetlenségi népszavazás és az azóta tartó bizonytalanság miatt átteszik székhelyüket Katalóniából Spanyolországba. A két bank példáját eddig már közel 700 cég követte, ami elég nagy csapás a régió gazdagságának. Ez ellen is tiltakoznának a függetlenségpártiak a bankrohammal.

Nyitókép: pixabay.com cco

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Majd akkor lesz sírás rívás, ha 2 ezer €-ós havi fizetés helyett, majd 20 ezer katalán "pesetafityfiring" lesz a havi fizetés és beindul az infláció.
Peller Anikó
Tiltakoztok a hülyeségetek következményei ellen? Hümm, hümmm.
Eladott Ország
Majd akkor lesz sírás rívás, ha 2 ezer €-ós havi fizetés helyett, majd 20 ezer katalán "pesetafityfiring" lesz a havi fizetés és beindul az infláció.
1magyar
@Eladott Ország: Az mindig attól függ, hogy azért mennyi árut kapnak.
kokopelli
@Eladott Ország: ..a BREXIT is elhamarkodott csak politikai döntés volt!
Utólag akart a "Dáma" még előnyöket kipréselni! A katalán még tüzete-
sebb nép,ergó most jön a :"ha...?! Ezt sem "ha"-val játszák,hanem "de"-vel!
Ezzel húztuk egymást meccs után,már mi kölkök is! Én még tanácsot sem
trudnék adni,de nem is akarnék! :--)
Jozefina
Majd szépne minden bank elhagyja a katalán területet és akkor mit kezdenek a semmi nevű pénzükkel??? Gondolkodni nem tudnak, csak ezer éves sebeket nyalogatni??? Túl kéne lépniük már régen ezen!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.