Donald Trump amerikai elnök egy pénteki Twitter-bejegyzésében a "radikális iszlám terrorral" hozta összefüggésbe az Egyesült Királyságban megnövekedett bűnözést.

Trump a "radikális iszlám terrorhoz" köti a brit bűnözés növekedését
Fotó: Youtube

Az elnök mikroblog-bejegyzése szerint az Egyesült Királyságban "az iszlám terrorizmus terjedése közepette 13 százalékkal nőtt a bűnözés".

"Amerika biztonságát meg kell őriznünk" – tette hozzá Trump.

A bejegyzés várhatóan ismét vitát kavar majd Nagy-Britanniában. Az amerikai elnök júniusban már nyilvános vitába keveredett a londoni polgármesterrel, amikor – szintén Twitter-bejegyzésben – vitatta Sadiq Khan polgármester reagálását a London Bridge-nél hét halálos és 48 sebesült áldozatot követelő terrortámadásra. Akkor a polgármester és több munkáspárti politikus Trump tervezett látogatásának lemondására buzdította a londoni kormányt.

Az elnök – a bírálatok özöne nyomán – telefonon egyeztetett Theresa May brit kormányfővel, és a két politikus megállapodott a látogatás elnapolásában.

Donald Trump – bár pontos dátuma még nincs, de – valószínűleg januárban látogat Londonba. A múlt héten kiderült, hogy útja "munkalátogatás" és nem állami vizit lesz, ami azt is jelenti, hogy II. Erzsébet királynő nem fogadja őt.

Az amerikai lapokban megjelent kommentárok szerint az elnököt valószínűleg a One America nevű konzervatív tévécsatorna péntek reggeli híreiben szereplő, a nagy-britanniai bűnözésről szóló riport és adatok késztették a Twitter-bejegyzésre. A televízióban sugárzott hírblokk a brit országos statisztikai hivatal (ONS) legfrissebb bűnügyi statisztikáira hivatkozott.

Az ONS adatai szerint a bűnözés tavaly júniustól idén júniusig 13 százalékkal emelkedett, ám a hivatal nem utalt "radikális iszlám terrorral" összefüggő bűncselekményekre.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@cikicakk55: Pontos a meglatasod... Ugy probalja Amerikat vezetni, mint a vallalkozasait, szallodait. Ha nem tetszik neki valaki, akkor egyszeruen kirugja.
Hat ezt nem teheti meg, mert o mindenkiert kell, hogy feleljen, es nem pedig biraljon. Ez a "stilusa" orbannak is: aki nem all a fidesz oldalara, az arulo, nemzetellenes - szerinte.
A nepet nem lehet levaltani...
karma1
@cikicakk55: Amerikat ketfele modon kozelitheted meg: repulon vagy hajon. - akik a szomszed orszagokbol jonnenek at, azok NEM muszlimok, hanem az amerikai foldreszen, de nem az USA-ban elo emberek. Ott vannak hatarellenorzo pontok, ahol szinten jol megnezik, hogy kik jonnek be.
Konnyen beszel tehat, mert nem egy olyan specialis helyzetben van, mint az europaiak, akik nem tehetnek gyakorlatilag szinte semmit, ha a menekultek elindulnak.
Ennek az idiotanak a kritikajaban az az egyetlen nagyon gyenge es rendkivul cinikus pont, hogyha ok, amcsik nem szitanak a kozel-keleti orszagokban a haborut, es nem adnanak fegyvereket mindket felnek, akkor nem is indulnanak nyugatra szerecset probalni tomegesen ezek az emberek.
Szoval maradjon maganak ez a tetu, eleg nagy sz@rkevero...:o(((
Jozefina
Trump jobban tenné, ha a saját házatályán söprögetne. De még jobban ha lemondana!!!
cikicakk55
@karma1: Tudod azért Amerikában legalább nemet lehet neki mondani a hülyeségeire,mert ott a Bíróságoknak van külön területük és olvastam,hogy éppenséggel kirúgathatná a bírót,de azzal hatalmas felháborodást váltana ki az Amerikai népből.Nálunk sajnos hiába van igazunk,ha a rendőrség, a bíróság és a legfőbb ügyész Orbán tenyeréből eszik. Talán még a Kúria,de oda meg ritkán kerülnek a FideSS ügyei. Most nagy csodálkozásomra vissza dobta Áder a kéményseprés ügyet. Azt hiszi a FideSS,hogy ezzel jót tett a népnek? Ha csak azt veszem figyelembe,hogy hány gyerek és hány család fog a kémények miatt meghalni,már az is sok.Ám ha bele kalkulálom,hogy a biztosítók akár duplájára is emelhetik a házak,laksások biztosítását,akkor már anyagilag sem ússzuk meg,hiába ingyenes a kéménytisztítás.Mióta ez az ügy terítékre került,már vagy 3 biztosító felhívott bennünket.Természetesen nem arról beszéltek,hogy mennyivel emelik fel a biztosítás árát,ha ez törvénnyé válik,hanem minden féle trükkel megpróbálnak rábeszélni,hogy váltsunk biztosítót.Érdekes,még ez a kéményseprés téma nem jött elő,addig nem hívogattak. Trump meg inkább menne vissza üzletembernek,ott nem tudott akkora vihart kavarni,mint a politikában.Még a végén háborút kreál a hülyeségeivel.Obama sem volt tökéletes,mert Ők az egyik félnek adtak fegyvereket,meg embereket, a Ruszkik meg a másik félnek.
karma1
@cikicakk55: A biroit mar kirugta rogton az elejen. NEGYVENKETTOT! Igen, ott meg mukodik a fekek es ellensulyok rendszere, de ha lassan mindenkit kirug es ellehetetlenit, akkor egyre kevesebb lesz az esely arra, hogy "demokratikus" maradjon. (trump NEM demokratikus, egyaltalan nem)
Kulonben is nagyon jol latod az egesz szitut, hat ezert kell mindenkinek elmenni szavazni jovore!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.