Jenna Miscavige Hill könyvet írt arról, mit művelnek az emberekkel a szcientológusok.

A magyar szcientológusoknál a héten tartottak házkutatást a rendőrök. Dossziékat vittek el, s kiderült, hogy a személyes adatokat minden részletre kiterjedően tárolták minden tagról a szcientológusok. Mint megírtuk, ezért a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) ezért 40 millió forintos bírságot szabott ki rájuk

A szcientológusok vezérének unokahúga rántja le a leplet a szektáról

Fotó és nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Mit is lehet tudni erről a szervezetről? Az egyház nemzetközi vezetőjének, David Miscavige-nek unokahúga, Jenna Miscavige Hill 2013-ban írt könyvet a szcientológusok módszereiről. A nő 1971-ben született harmadik generációs szcientológus családba. Szülei a kényelmet és gyermekeik jövőjét is feláldozva álltak be szcientológusnak.

Heti 12 ezer forintért dolgoztak

A Sea Org, amibe ők tartoztak, annyiban különbözik az átlagos hívek közösségétől, hogy tagjai rangjelzéseket kapnak, mint a tengerészetben, valamint egyenruhát kell viselniük. Ezen kívül alá kell írniuk egy szerződést, hogy a testükben lakozó úgynevezett thetán (ez a szcientológusok válasza a lélekre) egymilliárd évig szolgálja majd a Sea Orgot és vállalniuk kell, hogy heti hét napot dolgoznak, mindössze 15 – 45 dolláros heti fizetésért (ez maximum 12 ezer forint) – írja a 24.hu.

A szekta nevelte a két gyereket

A Miscavige-gyerekek a szcientológus „iskolába” kezdtek járni, és csak akkor tűnt fel, hogy mennyire ritkán látják a szüleiket, amikor megtudták, hogy a Miscavige-házaspárt áthelyezték máshova, hogy „fontos Sea Org”-munkát végezzenek. Így a négyéves kislány és a 11 éves kisfiú nevelését gyakorlatilag a szcientológiai egyház vette át. Elküldték őket a Ranchre, a szcientológus gyerekeknek készült bentlakásos iskolába. Jenna érkezésekor a szobák nagy része még nem is volt készen, ezért a gyerekek egyik feladata az volt, hogy az épületeken dolgozzanak, például kifessék a falakat, kigazolják az udvart.

Szigorú napirend várt rájuk

Fél évvel a Ranchre érkezése után egyik napról a másikra minden megváltozott. Szigorú napirendet vezettek be és három csoportra osztották őket: gyerekek (legfeljebb 6 évesek), előkadétok (7-től 9 évesek), kadétok (9-től 16 évesek). Jenna az utóbbi kategóriába került és rögtön aláíratták vele az egymilliárd éves szerződést. Akkortól a Ranch inkább hasonlított katonai kiképzőközpontra, mint egy iskolára, az egyetlen szabadidős tevékenység lényegében a szülői látogatás maradt.

Minden reggel fél hétkor ébresztettek minket. Amint valaki felébredt, ki kellett mennie az udvarra és elkiáltania magát, hogy ébresztő! Hét óráig el kellett készülnünk, és kitakarítani a szobánkat, felseperni, kivinni a szemetet. Nekem a fürdőszobát kellett kitakarítanom. Az egyenruhánkat is naponta ellenőrizték, ezért ki kellett tisztítani a cipőnket, be kellett tűrni a pólónkat. Ha volt rajta lyuk, egy pulcsival próbáltuk meg eltakarni.

Aki késett, azt jéggel öntötték nyakon

Hét órakor felsorakoztak a különféle egységek, majd névsorolvasást tartottak. A késést semmilyen formában nem tolerálták, büntetés járt érte, például egy vödör jeges vizet borítottak az illető fejére. Azt is megnézték, hogy valakinek nem büdös-e a lehelete vagy a hónalja, esetleg nincs-e tetű a hajában. Itt sem tűrték a kihágást, és szintén különféle szankciók jártak érte: egy szobát olyan alaposan kellett kitakarítani, hogy ha valaki fehér kesztyűben végighúzta a kezét, az ne legyen piszkos. Vagy a megbüntetett gyereknek egy olyan elhagyatott épületben kellett töltenie az éjszakát egy matracon, amely tele volt denevérekkel.

A vizsgálat után következett a kínai iskola, vagyis szó szerint meg kellett ismételniük a tanárok által elmondott L. Ron Hubbard-idézeteket.

Utólag visszanézve, ez a gyakorlat arra volt jó, hogy ne kérdezzünk vissza, ne gondolkodjunk, és fogadjuk el az ott hallottakat.

(24.hu)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

LÜKE SZKÁJVÓLKÖR
40 milla?! Csak?!
Marad még a TOP GUN 2 (Maverick) filmre is...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.