Több mint 100 millió eurót hagyott jóvá hétfőn az Európai Bizottság a szudáni humanitárius válság enyhítésére.

A brüsszeli testület arról számolt be, hogy 46 millió eurót közvetlen humanitárius támogatásra, 60 millió eurót pedig fejlesztési projektre különítettek el.

Mint írták, az országban mintegy 4,8 millió ember szorul sürgős segítségre, sokan ugyanis lakóhelyük elhagyására kényszerültek és éheznek, a helyzetet ráadásul a járványok és a szélsőséges időjárási körülmények is súlyosbítják.

100 millió eurót utal az EU Szudánba, a humanitárius válság kezelésére

(Fotó: Albert Gonzalez Farran/AFP)

"Szudánban továbbra is válságos a helyzet, millióknak kellett elhagyniuk a lakóhelyüket Darfúrban. Az újabb uniós segítség kulcsfontosságú az egyre növekvő számú menekült ellátásához, illetve az őket befogadó közösségek támogatásához. Ez a pénz életmentő a legsérülékenyebb társadalmi csoportok számára"

- jelentette ki Hrisztosz Sztilianidisz humanitárius segítségnyújtásért felelős uniós biztos.

A bizottsági közleményben kiemelték: ezeket a támogatásokat közvetlenül a helyszínen tevékenykedő civil szervezeteknek juttatják.

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Kidobott pénz az ablakon. Cirka olyan mint amikor a törököknek utaltak.
Pálinkás Pál
Na ilyenkor van hányingerem...mert minden uniós polgár olyan jól él hogy utaljuk a pénzt a koszos muszlim csürhének!!!
cikicakk55
A szívem megszakad mikoe ezekről az országokról írnak,fenyképeket közölnek na meg filmet vetítenek. Nem lennének ekkora bajban,ha nem szaporodnak a nagy semmibe,semmire.Nem az ország vezetőinek,és a törzsi vezetőknek kéne odaadni a pénz,mert ugyan úgy nem ér célba mint itthon a Vörösiszap katasztrófa milliói. Ezeket a népeket tanítani kéne. Legelőször is a fogamzásgátlásra. Azok a csöpp gyerekek ha megérik a felnőtt kort,többet szenvednek mint más országban egy életen át. Éheznek,különböző súlyos betegségeken mennek át. Arról már nem is beszélve milyen fájdalmas csonkoláson esnek át a kisfiúk és a kislányok is. Tanítani kéne őket a tisztaságra, a földművelésre, a kutak megkeresésére és nem helyettük,hanem velük együtt tenni az életük javításáért.Sajnos annyira primitívek,hogy egyedül csak Istenükhöz imádkozva várják a csodát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.