Fejbelőttek a rendőrök egy falopáson tetten ért férfit a Maros megyei Beresztelkén (Breaza) – közölte az Agerpres hírügynökség. A férfi a helyszínen életét vesztette – írja az MTI.

Agyonlőtték a rendőrök a 25 éves Leventét, aki fát lopott
Illusztráció: Pixabay

A rendőrségi szóvivő szerint a falopást a 112-es segélyhívó számon jelentették vasárnap, és a fegyverhasználatra azt követően került sor, hogy a tetten ért férfi nem engedelmeskedett a helyszínre vezényelt hatósági közegnek.

A Zi-de-zi.ro marosvásárhelyi hírportál hétfőn megszólaltatta az eset egyik szemtanúját, aki elmondta: a rendőrök által lelőtt 25 éves Leventével és egy 13 éves gyerekkel együtt gyűjtöttek száraz ágakat az erdőben, hogy ezekkel fűtsék télen a házaikat. A tanú szerint a rendőrök nem figyelmeztettek, hanem egyenesen a társa fejére céloztak, amikor pedig látták, hogy az áldozat meghalt, elmenekültek az erdőből. Azt mondta, főbe lőtt társát a jelen lévő gyermekkel együtt tették fel a szekérre, és vitték ki az erdőből. Úgy értékelte: a társát kivégezték.

A portál a Maros megyei törvényszéki ügyészség hétfői közleményét is idézte, mely szerint a rendőrök "egy csoport roma etnikumú személyt" értek tetten falopáson. "Előállításuk és azonosításuk érdekében a rendőrök kénytelenek voltak használni a szolgálati fegyverüket" – áll a szűkszavú közleményben.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

X-ray
Gratuláció a k.cs.g rendőröknek! Falopásért halál, erőszakért, gyilkosságért esetleg enyhe dorgálás... Milyen világ ez???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Előállításuk és azonosításuk érdekében a rendőrök LELŐTTÉK! =))
Hogy is volt a filmben: előbb leütöm őket, aztán szortírozom! =))
Equus1
a cigány az cigány Romániában is. Szép neve volt. Ezzel Mo-n lehetett volna farkos flóri tanácsadója is.
ila51
hogy állították elő , mikor elmenekültek a lőtérről ?
X-ray
Gratuláció a k.cs.g rendőröknek! Falopásért halál, erőszakért, gyilkosságért esetleg enyhe dorgálás... Milyen világ ez???
Manhattan
Én még roma Leventét nem is hallottam.
JAJMÁR
@Equus1: Lehet, hogY emberebb volt mint te, ami azért is valószìnű, mert nem raktad magasra a mércédet.
Equus1
@JAJMÁR: dikk mán... ha csumidázod üköt, akkor kőtözz hozájuk, he.. lácsó csávó vagy, esetleg romnyi.. oszt tudsz-e csorelni, he... akkor te leszel a vajda... ráksű kőccsön a fejér ember mejjibe. Nem elíg segíjt, oszt tán fázzanak a pulyák?
Equus1
@Equus1: Nem ád elíg segíjt, oszt tán fázzanak a pulyák?

A rendőr is hülye vót! Minek megy az erdőbe, ha nem szereti, ha verik, he?
Equus1
@Manhattan: a teljes neve Menhetten-Dzsoki-Kevin-Levente volt. Nyilván kettős állampolgár és az orbán úrra szavazott volna...
Equus1
csak most nézem: az illusztráció szerint barna csíkos pulcsiban járnak a román rendőrök. Majd ezekre figyelek, ha arra járok...
szép új világ
Ez nem hír. A igazi hír az lenne, hogy Levente munkából hazafelé menet bemegy a TÜZÉP telepre fát vásárolni...
Peller Anikó
Hát lehet hogy száraz ágat gyűjtöttek, de a szokás az, hogy derékmagasságban vágják ki a sudár fákat, nehogymá le kéjjen hajúni.
JAJMÁR
@Equus1: Ja, te vagy azisten mi? mert majd te megmondod ki élhet, ki nem? de csak képzeled ott a rácsokon belül.
Menj orvoshoz, te szerencsétlen nyomoronc.
JAJMÁR
@JAJMÁR: és vidd magaddal az ancsit is.
mackoka46
Nálunk is történt ilyen orbánc alatt, nem vizsgálta az ügyészség. Egyértelmű, hogy istent játszik a hatalom, és annyi méltóságunk sincs, mint egy leesett mákszemnek.
SystemError
Ez minden "oldalról" vizsgálva egy nagyon szomorú eset..:(
karma1
Szegeny csavo, ment volna fat lopni lakodalmas-fotos traktorral, mint a tiborcz gyerek, akkor meg dicseretet is kapott volna erte, meg unios penzt... Sajnalom szegenyt, bar a lopast nem teszi meg nem tortentte ...(Igaz, ezert a halal kicsit tul magas ar volt...)
Desischado
Nem mondom, embert gyilkolni, egy pár nyamvadt gallyért, ez aztán nem minden napi. Gyalázat.
Yoda69
Dobbenet, hogy ezert veget vetnek egy fiatal eletnek. Ezek nem rendorok, hanem otromba gyilkosok. Eletfogytot erdemelnenek, de ehelyett kituntetest kapnak ebben a mocsok rendorallamban.
Pálinkás Pál
@Yoda69: Nem tudom olvastad-e a cikket...az eset Romániában történt!!!És abban is biztos vagyok,nem sok kár érte az eset miatt a Román társadalmat!!!
Yoda69
@Pálinkás Pál: Irtam hogy nem ott tortent?
Ha a te fiadat lonek le mint egy kutyat akkor is igy nyilatkoznal?
Nils Holgersson
Magyar gyerek fát vitt haza magyar területről, ahol román a tulaj... FASZA!
elnyomott
"A tanú szerint a rendőrök nem figyelmeztettek, hanem egyenesen a társa fejére céloztak, amikor pedig látták, hogy az áldozat meghalt, elmenekültek az erdőből."
Ez valahogy nem tűnik megfelelő rendőri intézkedésnek...
Pálinkás Pál
@Yoda69: Hát vazze,az nem megy az erdőbe fát lopni!!!
Azonkívül rátámadhatott nyugodtan a rendőrre,ismerve a habitusukat...
Yoda69
@Pálinkás Pál: Lelohetik az utcan is, vagy a McDonaldsban. Nem kell ahhoz erdobe menni. :)
A lenyeg maga a rendori tulkapas
Pálinkás Pál
@Yoda69: Ott voltál??? Láttad mit csinált a cigány???Ott nem védik annyira őket mint nálunk!!!
Yoda69
@Pálinkás Pál: Hol irja a cikk hogy cigany szarmazasu a fiu? A Levente nev osi magyar nev szerintem.
Miert kellett volna ott lennem? Van szemtanu aki elmondta mi tortent.
Nem erzed ugy, hogy nagyon eltorzult az erzelem vilagod?
Pálinkás Pál
@Yoda69: Te vazze tényleg nem olvasod a cikket csak pofázol!!!"A portál a Maros megyei törvényszéki ügyészség hétfői közleményét is idézte, mely szerint a rendőrök "egy csoport roma etnikumú személyt" értek tetten "
Yoda69
@Pálinkás Pál: Es ha cigany is mit valtoztat a dolgon? Vagy szerinted a cigany nem ember?
maci0427
A Facebookon van egy hozzászólás,egy ottani romániai lakóstól,tessék rákattintani és lehet látni...-------- ...-- Magdolna Gyulai -- ...Nos, én Beresztelki vagyok a hely ahol az eset történt és konkrét forrásbol tudom az eset kimenetelét. Nincs szo semmilyen politikai szinezékröl. Az Apalinai "Abafályi"romák akiröl szo van valoban alávalo tolvajok. Ebböl élnek kizárolag. Lo kupeckodnak, hozzáteszem, hogy a lovaikat az emberek szénáibol tartják amit ugy lopnak el a mezökröl. Idös emberek kinlodnak a nagy melegekbe kaszálnak meg forgatnak és amikor már boglyákban áll a széna ök mennek bandástol. Villát fognak a gazda nyakához és a többiek pakolják a szénáját a gazda szeme láttára. Az emberek nagy része nemis tesz feljelentést mert félnek tölük. Most is ez történt ami a falopást illeti. Amig nem kaptam konkrét infot én is azt hittem hogy helybeliek szedtek galyakat---de nem igy történt. Több lovas kocsival sorakoznak az erdöben és derékban vágják ki a fákat--kegyetlen pusztitást végeznek. az erdészet emberei figyelnek , ugyan de kénytelenek hivni a rendörséget. Ezesetben a fiatalember "Levente" amikor fel lett szolitva neki rontott a rendörnek baltával, kishiány kinyirta a rendört--itt önvédelem történt a rendör részéröl. A 13 éves kis büntárs egyértelmüen a rendör ellen fog vallani ugyanis valamilyen formában pénzt fognak ki csikarni, nemis keveset. Ugye , mennyire másként fest a valos történet? Ezért nem szabad le fikázni senkit aki már megjárta velük és a hasonszörüekkel--ezesetben Izabella Szász---nem egy felemelö élmény amit maguk mögött hagynak ezek a nemis tudom hogy nevezni öket.Most az erdöket irtják majd késöbb amikor eljön a disznovágás ideje , az emberek füstölöit rabolják ki éjszaka. valamiböl ki kell telelni--de semmikáppen nem dolgozni. Nos , sajnos ez a valoság, kedves embertársak. Szép estét mindenkinek.
maci0427
Ezek alapján a rendőrök nem tudtak mérlegelni és felesleges időhúzás is lett volna.., a "románcigány" fatolvajok ,többen voltak és készek voltak a gyilkolásra is! És az egész életvitelük a lopásra és az erőszakra épült fel ,és tettenéréskor készek voltak gyilkolni is ! Ennyi !
Pálinkás Pál
@Yoda69: Hát...a történelmet ,bűnügyi statisztikákat elnézve inkább előembernek nevezném őket...elnézést az előemberektől!!!
Yoda69
@maci0427: Akkor miert hagytak el a rendorok a helyszint, ha jogos onvedelem volt?
maci0427
@Yoda69: ---- Engem csak a Román Hölgy beírása érdekel akinek a neve megtalálható és a beírása is a Facebookon ! ! A Neve...Magdolna Gyulai - Lakhely...Lakhely: Youghal
Munkahely: Ireland (country)
Ide járt: liceul nr.2 reghin ! Így megtalálhatod a Fecebook -on és kérdezhetsz is tőle ! Neki hiszek ! A többi nem érdekel,sajnálni meg másokat szoktam,akik megérdemlik...!
CsipkeRózsa
@maci0427: Miért hiszed el fenntartás nélkül, hogy öltek volna a cigányok, vagy azt, hogy felszólították a férfit, és azt, hogy több lovaskocsi sorakozott? Az illető nem azt írja, hogy szemtanú volt.
A rendőröknek nem muszáj a fejet megcélozni, ha lábon lövik, akkor is elesik az illető.
maci0427
@CsipkeRózsa: Írjál a romániai nőnek a facebookon ! Ott az elérhetősége ! Kérdezz tőle és ő majd válaszol erre !
Pálinkás Pál
@CsipkeRózsa: Á..a cigányok nem olyanok...szegény Szögi Lajos tanár úr is azt hitte hogy emberek ...aztán gyorsan halálra is verték!!!És azóta hány lincselés készült ,amit az utolsó pillanatban tudtak megakadályozni..és hogy-hogynem,mindegyik cigánycsapat volt!!!
reagens
Jelzem, csak az egyik verziót ismerjük és egy cáfolatot. Kicsit karcsú az információ, de ha a tapasztalataimmal kipótolom, nem is olyan hihetetlen a rendőrségi verzió!
iluminati
A tolvaj nevéből ítélve Magyar nemzetiségi volt az elkövető. a román szerb rendőrei az ellenszegülőt megverik..mint a l...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.