A cseh választásokon jól látható volt, hogy növekszik Európában az elitellenesség a Nézőpont Intézet vezető elemzője szerint.

Elitellenes hangulat uralkodik Csehországban, amit az újhullámos politikai erők sikeresen tudtak meglovagolni; a jelenség Európa-szerte megfigyelhető – értékelte a Nézőpont Intézet vezető elemzője a hétvégi csehországi képviselőházi választások eredményét kedden az M1 aktuális csatornának.

Nemcsak Csehországban, Európában is egyre nő az elitellenesség

Fotó: MTI/EPA/Martin Divisek

Fodor Csaba felidézte: az Andrej Babis által vezetett jobbközép ANO mozgalom már az előző választásokon is elitellenes retorikájával jutott be a parlamentbe.

Emlékeztetett: egy cseh kutatócég felmérése szerint a csehek túlnyomó többsége veszélyként tekint a migrációra. A Nézőpont Intézet is végzett felmérést a visegrádi négyek országaiban, ez azt az eredményt mutatta, hogy tízből nyolcan elutasítják az eurót Csehországban.

Azzal összefüggésben, hogy a szociáldemokraták gyengébb eredményt értek el, azt mondta: velük azonosították a választópolgárok az elmúlt két évtizedet, őket tekintették az elitnek.

Rámutatott: az idei választások – így az év eleji holland, majd a francia, a német és az osztrák voksolás – azt mutatták, hogy az alternatív politikai erők, az elitellenes formációk megerősödtek.

(MTI)

(Címlapi kép: MTI/EPA/Martin Divisek)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarbakancs
Mi az elit kinek sok pénze van,vagy politikai hatalma?
RonaGyuri
ott a lényeg: kit tekintenek elitnek? =))
human
Én nem elit ellenes vagyok. Én Mészáros Lőrinc, Habony Árpád, Andy Vajna, Orbán Ráhel ellenes vagyok. Ezek a rossz példák, hogy lehet meggazdagodni, ha nincs sem szellemi sem szakmai tőkéd.
bakegya
@human: igen ezek az orbán maffia állampénzen és az EU POLGÁRAINAK ADAKOZÁSÁBÓL vagyonilag jól kitömött TETTENÉRHETŐ SENKIK!-Soros GYörgy is keményen adózik nekik,mivel LONDONBAN ÉL!-és nem AMERIKÁBAN,MINT AHOGYPUBLIKÁLJA AZ ORBÁN uszító,karaktergyilkos NEMZETI KUTYAFAXÁLKODÓ KAMPÁNYLEVÉLSZEMETE -amit a birka magyarok képesek még elhinni is és kitöltik,visszakűldik a szégyenteljes kormánypolitika megtámogatására.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.