Passauban szervezett konferencián beszélt arról Orbán Viktor, hogy nem lehet úgy új népcsoportokat betelepíteni, ha azt az országban élők nem akarják. 

Orbán szerint egyedül Európa akar menekülteket betelepíteni

Nem lehet befogadni egy országba új népcsoportokat, ha ezt az ott élők nem akarják; tudomásul kell venni, hogy a magyar emberek nem akarnak hozzájuk képest különböző népcsoportokat befogadni – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Passauban.

A Passauer Neue Presse című lap által Európa-szkepszis – Miért van szükségünk Európára címmel rendezett pódiumbeszélgetésen Orbán Viktor hangsúlyozta: ha ez így van, neki az a dolga, hogy a magyarok akaratának érvényt szerezzen, ez a demokrácia lényege.

Orbán: nem lehet befogadni új népcsoportokat, ha a magyarok ezt nem akarják

Orbán Viktor és a beszélgetés moderátora, Thomas Baumann, az ARD német közszolgálati televízió berlini stúdiójának vezetője

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A jövőben várhatóan több tízmillió ember hagyhatja el a szülőföldjét, kérdés, hogyan tekintünk e folyamatra: "megadjuk-e magunkat neki, vagy meg akarjuk fékezni" – magyarázta.

Közölte: erre a kérdésre mindenki egyforma választ ad, kivéve Európa, mert miközben az Egyesült Államok, Ausztrália, Kína, Oroszország, a Perzsa-öböl gazdag országai szigorúan védik határaikat, Európa "kinyitja a határait".

Minden európai országnak joga van eldönteni, milyen választ ad erre a kihívásra, a magyarok azt mondják, megvédik a határaikat – jelentette ki Orbán Viktor.

Évszázados határvédéssel érvelt Európa mellett Orbán

Európában nem új nagy terveket kell kovácsolni, hanem meg kell védenünk azt, amit már elértünk – mondta Orbán Viktor.

A kormányfő a megvédendő eredmények között említette Helmut Kohl egykori német kancellár "nagy álmát", a schengeni rendszert és a szabad munkaerőáramlást.

A miniszterelnök hangsúlyozta: Magyarországnak fontos Európa sikere, mert mi magyarok évszázadokon át védtük Európa keleti határait, "sok véráldozatot hoztunk" a kontinensért. Másrészt annak idején tudtuk, hogy ha a kommunisták hatalmát meg akarjuk dönteni és a szovjeteket ki akarjuk küldeni, ezt csak akkor lehet, ha e mögött egységes európai akarat van, vagyis a magyar szabadság és függetlenség, valamint Európa újraegyesítése "ugyanaz a történet" – magyarázta.

Olyan szabályozást sosem fogadnak el, ami el akar venni a magyar szuverenitásból

Sosem fogadunk el semmilyen jogi szabályozást, amely el akarja venni azt a jogot a magyar szuverenitásból, hogy eldöntsük, ki tartózkodhat az országban – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a konferencián.

A kormányfő közölte: az EU asztalán van a menekültügy reform, az a javaslat, hogy legyen egy állandó, kötelező, felső korlát nélküli szétosztási rendszer.

Magyarország korábban azért nem fogadta el 1200 migráns befogadását, mert tudta, hogy ez a "trójai faló", és ha egyszer megengedjük, hogy más mondja meg, ki tartózkodhat Magyarországon, később nem tudjuk visszavenni ezt a jogot – mondta.

Orbán szerint a menekülteket segítő civilszervezetek megtámadták a katonákat

A kormányfő szerint míg Magyarország igyekezett megvédeni a határát, egyes civil szervezetek a törvénytelen határátlépésben segédkeztek.

Egy Soros György tevékenységét firtató kérdésre Orbán Viktor azt mondta: hatalmas nemzetközi civil hálózat kapcsolódik a nevéhez, és "miközben mi a határ megvédéséért küzdöttünk", ezek a szervezetek megtámadták a katonákat, segítették az illegálisan belépő migránsokat, segédkeztek a törvénytelen határátlépésekben, és mindez nem fogadható el.

(MTI)

(Címlapi kép: MTI/Máthé Zoltán)

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
És ha kemény eurókat fizetnek érte, akkor lehet, minden ellenőrzés nélkül dakota főnök?
Menj a bús fenébe b+!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Veled is jobban jártunk volna, ha Indiában maradsz.
Eladott Ország
@Pálinkás Pál: Én sem a végtelen bevándorlás híve vagyok és mint látható most már le sem lehet állítani a bevándorlást, jönnek permanensen, mint a bolsevikok a téli palotába. Védekezni kell!
szaboria1
De kár, hogy titeket anno befogadtak az országba. Csak nem fél, hogy sok le a rokony.
bence
@division: Honnan tudod , hogy nem mennek el ?! Láttad valaha , hogy hányan szavaznak a fideszre ? Ugye , hogy nem ?! ezek csak szavazat csalással tudnak nyerni , mert becsületesen biztosan nem !
division
@bence: Nem mennek el. Minden körzetben annyi szavazólap kerül az urnába ahányan elmennek, ott nem lehet csalni. Minden pártból ott van egy-egy képviselő, akik a szavazat számlálásnál is ott vannak. Ha nyer a Fidesz az azért lesz mert az embereket nem érdekli ki nyeri, mert úgyis tudják hogy nekik egyik párttal sem lenne jobb.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.