Egy apró malőrön bukott el a nő védekezése a bíróságon. Nem tudott értelmes magyarázatot adni arra, miért ölt, életfogytiglanra ítélték.

Az Írországban élő Marta Herdát életfogytiglanra ítélték, mert megölte kollégáját, a magyar O. Csabát, aki reménytelenül szerelmes volt a pincérnőbe.

A gyilkosság éjszakáján, 2016. március 26-án a nő felajánlotta a férfinak, hogy műszak után hazaviszi. Beültek Herda öreg VW Passatjába, a nő vezetett. Arklow város rakpartjánál jártak, amikor az autó áttörte a szalagkorlátot és az Avoca folyóba zuhant – írta a Borsonline.

Megölte pincérnő a magyar fiút, mert zavarta, hogy szerelmes belé

Arklow partjánál hajtott a vízbe a nő (Fotó és nyitókép: Wikipedia/Sarah777)

A bíróság szerint a nő előre kitervelte a gyilkosságot: lehúzta a vezetőoldali ablakot és nem kötötte be magát, hogy könnyen kiszabadulhasson. Herda felülvizsgálatot kért. Ez volt az utolsó esélye, hogy ne a börtönben haljon meg. Az új tárgyaláson Dublinban már azt állította: csak rá akart ijeszteni a férfira, kacsázott az úton és figyelte Csaba dermedt arcát. Aztán, nem tudja, hogyan, lerepültek a rakpartról. Védekezése majdnem bejött, de a héten egy friss szakértői vizsgálat megállapította: a nő a kézifék bovdenét lazábbra állította, ne­hogy a férfi a zuhanás előtt behúzza és megakadályozza a gyilkosságot.

Herda végig nem tudott épkézláb magyarázatot adni tettére:

Zavart, hogy szerelmes belém

- hajtogatta.

(Borsonline)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Megérdemli az életfogytiglant simán!!! Ahelyett, hogy feljelentette volna zaklatásért, mint L-ka. Neki legalább lett volna bizonyítéka!
tigerkiller
Egy dolgot nem értek. Miért mondják az áldozatra hogy magyar fiú, miközben cigány fiú volt? Az O. Csaba Órsós Csabát takar.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.