Bezártak három kopt templomot Egyiptomban a muszlim szélsőségesek támadásai miatt a déli fekvésű Minja tartományban - közölték az egyiptomi kopt ortodox egyház tisztségviselői hétfőn. A minjai kopt ortodox egyházmegye szerint az egyiptomi hatóságok két helyi templomot iszlamisták zaklatásai és támadásai miatt zárattak be, egy harmadiknak pedig támadások veszélyére hivatkozva rendelték el zárva tartását. Az egyházmegye szombati közlése szerint pénteken keményvonalas muszlim hívek támadtak egy kopt templomra. Az összetűzésben egy kopt nő megsérült, majd a nap folyamán egy felbőszült tömeg keresztények lakta házak ellen vonult. "Két hete hallgatunk ... , de a helyzet rosszabbra fordult. Úgy tűnik, a koptok imái bűncselekménynek számítanak, amelyért büntetést érdemelnek" - olvasható a templomok újbóli bezáratására utaló közleményben. Az egyházmegye sürgette a hatóságokat, hogy vessenek véget a keresztények hátrányos megkülönböztetésének, s "ne engedjenek a fundamentalistáknak"...

Forrás: atv.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus1
nem értem... a reformátosok istene az erős vár. A keresztények istene mindanható. Ha olyan erős az istenük, akkor miért kell világi hatóságokhoz fordulni, nyavíkolni. Elmondanak egy imát, pl. "Hé, isten, ne aludjál! Basztatják a híveidet! Odabasznál nekik?" Oszt ezzel kész és még a futballmeccseket is megnyernék.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.