Új-Zélandon meglehetősen bizarr kampányba kezdett az állam a vízbefúlások megelőzése érdekében, Kaszásnak öltözött emberek figyelmeztetik a strandolókat a víz veszélyeire.

Meglehetősen extrém figyelemfelhívó kampányba kezdett a vízbefúlások ellen a Water Safety New Zeeland állami hátterű társaság Új-Zélandon. 

A Swim Reaper (a Kaszás angol alakjából, a Grim Reaperből ferdítve) akcióban nem meglepő módon  Kaszásnak öltözött emberek figyelmeztetik a strandolókat a víz veszélyire, mint hogy ne ugráljanak olyan helyen, ahol köves a meder, és egyéb ilyenek. 

Az akció érthető, éves szinten mintegy száz ember fullad bele Új-Zéland vizeibe, a Boredpanda cikke szerint idén már 56 ember halt meg így, miközben legtöbbjük halála megelőzhető lett volna. A vízbefulladások leggyakoribb oka, hogy részegen mennek úszni az emberek.

A Swim Reaper projektről többet itt lehet olvasni, most pedig jöjjenek a meghökkentő fotók, amelyekből rengeteg érhető el az Instagramon is:

(Címlapi kép: Instagram/Swim Reaper)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Soha nem hallottam errol az akciorol, nem is lattam semmilyen hirt sem errol.
Teny, hogy sokkal tobben fulladtak iden a vizbe, mint eddig barmikor.
Viszont azt felejti el a hiradas, hogy a vizbefultak legtobbszor kulfoldi turistak, akik nem szamolnak azzal, hogy itt hidegek a tengerek, es 5 perc alatt meg lehet halni a lehulestol, es ok ugranak a vizbe reszegen.
A kozuti balesetek nagyobbik szazalekat is kulfoldi turistak okozzak, akik nem tudjak felmerni, mit jelent a masik oldalon vezetni...
wagabund
hát az szentigaz, hogy a képeken nem látni annyi napozó-fürdőzőt, mint Copacabanán...
karma1
Utananeztem a neten, valoban kitalaltak valami ilyesmit, de nem nalunk a deli szigeten, mert itt epeszu ember nem megy a 5 fokos vizbe, inkabb az eszaki szigeten vannak olyan szabadstrandok, folyok, ahol az eszetlen fiatalok ugralnak bele a vizbe...:o)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.