Biciklisek és gyalogosok közé hajtott egy autó New York Manhattan városrészében, majd lövéseket is lehetett hallani. A rendőrség szerint eddig 8 halálos áldozat követelt a merénylet. Az elkövetőt meglőtték és elfogták.

22:46

Az ABC úgy értesült több hatósági forrásaitól, hogy az elkövető egy 29 éves floridai, tampai lakos, Sayfullo Saipov. A férfi kezében a CBS New York közvetítése szerint egy paintball-puska és légfegyver volt, mikor kiszállt az autóból, amivel előtte egy iskolabuszba rohant bele.

Videó a támadóról:

22:28

A CBS New York cikke szerint legalább 15 sérültről lehet tudni, ketten közülük kritikus állapotban vannak.

Biciklisek és gyalogosok közé hajtott egy autós Manhattanben – 8 halott

Fotó: EPA/Justin Lane

A CBS New York-on futó élő közvetítésen a rendőrség részéről elhangzott, a halálos áldozatok száma nyolcra emelkedett, hatan a helyszínen belehaltak sérüléseikbe, ketten pedig a kórházba szállítás közben hunytak el.

22:10

A CNN több hatósági forrásra hivatkozva arról ír cikkében, hogy az elkövető, miután kiszállt az autóból – ami egy bérelt költöztető pickup –, azt kiáltotta a szemtanúk szerint, hogy "Allah akbar". 

A cikk szerint az FBI terrorellenes részlege átvette a nyomozás irányítását, vagyis a hatóságok terrorista merényletként kezelik az ügyet.

22:05

A CNN cikke szerint az ámokfutót az állította meg, hogy iskolabusznak ütközött. A szétroncsolódott buszból négy embert szabadítottak ki, ők könnyebb sérüléseket szenvedtek.

Szétroncsolódott biciklik a biciklisávban:

Biciklisek és gyalogosok közé hajtott egy autós Manhattanben – 8 halott

Fotó: Twitter-videó

A BBC és a CNN egyelőre hat áldozatról tud (az ABC News hétről írt, rendőrségi forrásokra hivatkozva), az ABC egy Twitter-bejegyzése szerint a hatóságok lehetséges terrorista merényletként kezelik az ügyet.

21:49

Az ABC News Twitter-oldalán a New York-i rendőrségre (NYPD) hivatkozva arról ír, hogy az áldozatok száma hétre emelkedett.

21:40

Az ABC News cikke szerint minimum hat ember meghalt a gázolásban, többen megsérültek, számuk még nem ismert pontosan. A kocsi egy biciklisávba hajtott, ott több embert elütött, majd az ámokfutást az állította meg, hogy egy másik autónak ütközött. 

A cikk szerint ekkor a férfi egy lőfegyvernek látszó tárgyat vett elő, de a kiérkező rendőrök meglőtték, majd elfogták.

Korábban írtuk:

Helyi idő szerint kedd délután New York Lower Manhattan városrészében lövöldözés történt – olvasható a BBC cikkében. 

A cikk szerint egyelőre sok konkrétumot nem tudni az esetről, a New York-i rendőrség annyit közölt, hogy egy embert elfogtak, valamint arra kérte a lakosokat, hogy kerüljék el a Chambers Street és West Street környékét. 

Egy Twitter-beszámoló szerint többen megsérültek, miután egy autós biciklisek közé hajtott, majd rájuk lőtt. A BBC cikke szerint többen egy fehér furgont láttak, ami a biciklisávba hajtott és elütött több embert, a PIX 11 helyi csatorna legalább öt sérültről tud.

Az ABC News legalább minimum  öt halálos áldozatról értesült, és 8 sérültről. 

Helyszíni videók:

(Címlapi kép: EPA/Justin Lane)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Gyerünk quad, nyomjad, kamu a hír, bruhaha, nem halt meg senki, az édes allagimádó barátaid nem lehettek, hiszen a Surgyilló nem is arab név.
simmering73
Ma reggeli hír. Örmény volt a terrorista. Úgy tudom ezt a fajtát szeretik itthon.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.