A CIA nyilvánosságra hozott néhány korábban már titkosított aktát, amelyek szerint Adolf Hitler állítólag még 10 évvel a II. világháború vége (és az öngyilkossága) után is életben volt. 

A náci diktátor a hivatalos történelmi források szerint 1945. április 30-án végzett magával a berlini bunkerjában. Felesége, Eva Braun is öngyilkos lett és a diktátor vélhetőleg pisztollyal vetett véget életének, így akadályozva meg, hogy a Berlinért harcoló szovjet egységek foglyul ejtsék. Korábban már több dokumentumfilm is foglalkozott azzal, hogy Hitler vélhetően nem halt meg a háborúban és Dél-Amerikába, pontosabban Kolumbiába szökött.

A kémhivatal legújabb dokumentumaiból az derül ki, hogy egyes amerikai ügynökök Dél-Amerikában látták Hitlert az ötvenes években. Az alábbi fotó is most került nyilvánosságra, amelyen a kép jobb oldalán látható személy valóban hasonlít az egykori náci vezérre. 

Hitler a CIA szerint tíz évvel a II. világháború után Kolumbiában rejtőzködött

Az aktákban felvetik azt is, hogy az egykori diktátor nem lett öngyilkos Berlinben, hanem Kolumbia felé menekült. A Cimelody-3 nevű titkos ügynök jelentése szerint nemcsak Hitler, de egy befolyásos SS-tag is Dél-Amerikába szökött.

A jelentés szerint az említett képen Philip Citroen újságtulajdonos, az ügynök forrása, és egy Adolf Hitlerre a megtévesztésig hasonló figura szerepelt. Citoren beszámolója szerint a férfival Kolumbia nácik által sűrűn lakott részén találkozott havi egyszer még 1955 előtt. A jelentés arról is beszámolt, hogy a Hitlerre hasonlító férfi az év januárjában Kolumbiából Argentínába utazott.

Forrás: Ladbible

Fotó: National Archive

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Edmond Dantes
Angol történészek legújabb kutatásai szerint egy vele korábban szövetséges, közép európai országban bujkál még ma is.Azzal álcázza magát,hogy felismerhetetlenül meghízott és főleg futball pályák környékén bukkan fel.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
X-ray
- Hogyan horgászik a rendőr?
- ???
- Fog egy halat és addig veri, amíg el nem árulja, hol vannak a többiek.
Tavryni őrnagy
Még a végén az is kiderül hogy Escobar üzlettàrsa lett.
Foxley
@Tavryni őrnagy: Az a pali aki a Fehér Hàz elött fotóztatta magàt? Nem erös ez màr egy kicsit?
Tavryni őrnagy
@Foxley: Erös az a pàr tonna cucc amit a kobra hajókàztatott mielött lopàs miatt hidegre tették.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.