Fájdalmának adott hangot az utóbbi napokban Szomáliában, Afganisztánban és kedden New Yorkban elkövetett terrorista merénylet miatt Ferenc pápa szerdán a Szent Péter téren.

Ferenc pápa nagyon kiakadt az elmúlt napok merényletei miatt
Fotó: Youtube

A világ különböző részein elkövetett merényleteket Isten nevével visszaélő gyilkossági őrületnek nevezte a Mindenszentek ünnepén mondott beszéde után.

"Azt kérjük az Úrtól, hogy térítse meg a terroristák szívét, és szabadítsa meg a világot a gyűlölettől és a gyilkossági őrülettől, amely Isten nevével visszaélve oszt halált"

- mondta a katolikus egyházfő.

Közölte, hogy halottak napján a Rómától több mint hatvan kilométerre található Nettuno amerikai katonai temetőjébe látogat, utána pedig a Fosse Ardeatine egykori római kőbányába, ahol 1944 márciusában az olasz fővárost elfoglaló németek 335 foglyot végeztek ki.

Ferenc pápa kijelentette, a háború és az erőszak áldozatairól akar megemlékezni. "A háborúk nem termelnek mást mint temetőket és halált: jelzést akarok küldeni emberiségünknek, amely úgy látszik, nem tanult semmit a leckéből és nem is akar tanulni" – mondta.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cikicakk55
Tisztelendő Atyám! ( nem jó a megszólítás,elnézést és egyik vallást sem gyakorlom. Úgy mond pogány vagyok)

Ön nem is olyan rég még azt nyilatkozta,hogy a Muszlim emberek is a testvéreink.( Ezt Kuszaszem MNB elnökünk még be is vállalta,mert szerinte az egész világ a rokona.)
Ön azt írja: "Azt kérjük az Úrtól, hogy térítse meg a terroristák szívét, és szabadítsa meg a világot a gyűlölettől és a gyilkossági őrülettől, amely Isten nevével visszaélve oszt halált"
Túl nagy terhet ró a főnökére. Az Iszlám és a többi más vallásnak is meg van a maga Istene. Ők abban hisznek és az Ön főnöke nem tudja a többi istent lesöpörni a menyország trónjáról,mert ugyan olyan istenek mint Ön. Sajnos az Iszlám Isten a Korán meghamisított vallásai szerint tanítja a híveit. Ott már az eredetit,a jót, lesöpörte a rossz. Atyám! Ha már az istenek is marakodnak,mit vár a báránykáktól? Ön söha az életben nem tudja letaszítani a trónjáról más vallás Isteneit,mint ahogy Önt sem tudják letaszítani az Önben hívő emberek.Talán nem kéne bele kavarni a földi államok dolgaiba,hogy ki keket fogadjon el testvérnek,melyik ország kit akarjon elfogadni és elismerni jó embernek. Csak egy példa: Magyarországon 500 éve él egy nemzedék,akiket azóta képtelenek vagyunk szocializálni.Vannak sikereink,de még mindig kb 80% akik bár nagyon vallásosak és Önre hivatkoznak minden lopás,betörés,gyilkosság,rablás előtt de ugyan úgy a rendőrségen és a bíróságon is.Nem tudom a 10 parancsolatot,csak kettőt vagy hármat belőle. Ne lopj:,Ne törj felebarátod életére, Ne paráználkodj, Na ezt a hármat tudom és ezt a hármat egész biztos nem tartják be.(lsd: 12 éves terhes unokatestvérek)
JAJMÁR
@cikicakk55: Isten - hìvhatod így is, vagy Megvàltónak, Allahnak - nem főnök. Nem a vallàsoknak, hanem az embereknek van istene. Nem az iszlàm ès nem Allah=Isten öl, hanem az ember. A terrorizmus nem vallàs, de felhasznàlja.
A pàpa szavait nem èrted.
Talàn, ha elgondolkodnàl egy picit rajta.
Rockxy
"Azt kérjük az Úrtól, hogy térítse meg a terroristák szívét, és szabadítsa meg a világot a gyűlölettől..."
A pápa vagy nagyon naiv, vagy nagyon ravasz.
cikicakk55
@JAJMÁR: Mint írtam is nem vagyok vallásos. Ettől független tisztelem a vallást és annak őszinte híveit.Ennek már többször is hangot adtam,bár volt aki pont ezt nem vette jó névvek,mert a hit csak placebó. Én úgy vagyok ezzek,hogy ha a hit az emberek jó énjét hozza ki,akkor jó,hogy van Isten. A főnök szót én a pápára értettem Nem érzem helyénvalónak,hogy a Pápa Istenre hívatkozva próbálja rábírni a híveit olyan dolgokra, ami a hívek életét negatívan befolyásolja.Lehet,hogy a vallási ismereteim hiánya miatt nem jó a megfogalmazásom,de azt vallás nélkül is látom,hogy a Korán teljesen az eredeti Korán ellenséges érzelmekre és cselekedetre biztatja egyre szaporodó híveit
JAJMÁR
Ha tiszteled a vallàst, akkor ne mondd, hanem tègy úgy. Minek èrtekezel, plàne lekezelően olyasmiről, amihez nincs közöd? Nos, ezt meg èn nem èrzem helyènvalònak :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.