Az ok: külföldön magasabb áron lehet értékesíteni a tojást.

Lengyelországban karácsonyra vártak tojáshiányt a szakértők, ám már most bekövetkezett a baj: a rendszerváltozás óta először eltűnt a boltok polcáról tojás – írja a napi.hu.

A rendszerváltás után először áruhiány lépett fel Lengyelországban: nincs tojás

Lengyelországban egyre komolyabb problémákat okoz a tojás hiánya. Már a legnagyobb üzletlánc, a portugál Biedronka boltjaiban is üresek a tojáspolcok az egész országban Amire az elemzők figyelmeztettek, igaz, csak karácsonyra várták, ténnyé vált – írta a gazeta.pl.

A magyarázatot elsősorban az exportban kell keresni: a külpiacokon jóval többet adnak a lengyel tojásért, mint a hazain.

(napi.hu)

Cikk- és címlapkép: Youtube

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ágimami
Nemcsak Lengyelországban nincs tojás, nálunk sem lehet napok óta kapni a nagyobb üzlethálózatokban.
Már a piacon is 45-50 Ft-ba kerül, és hol van még Karácsony??
fekete
Igy van. A Lengyelek is Hollywoody tankokat raketakat ezrevel telepit,arra van penz? Akor Hollywood kuldjon nekik tojast is. Prose Bardzo.
lusta
Mondjuk ez így nem igaz. Az, hogy a Katicabogár polcain néha hiányzik, az még nem jelenti azt, hogy a többi boltban sincs. Annyira alacsony árért akarták átvenni a termelőktől a tojást, hogy annyiért nem adták. A tojásfertőzés miatt valóban kevesebb tojás van a piacon és az bizony drágább. Ezt nem értették meg egyes kereskedők. Gyönyörű falusi tojásokat lehet venni, igaz 50 forintért.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.