2017-ben ismét Izland lett a világ legbékésebb országa, de ez nem is annyira meglepő, hiszen a skandináv szigetország 2011. óta minden évben első helyen végez a világ országait ebből a szempontból vizsgáló és listázó Global Peace Index-en (GPI).

Ebből is látszik, hogy speciális dolgokon is múlik, mitől lehet egy ország a béke és nyugalom szigete, aminek lakóira hosszú és biztonságos élet vár. Hogy pontosan mik is ezek a szempontok, azt a Real Life Lore gyűjtötte össze ebben a videóban:

Boldog Skandinávia

A világ legbékésebb és legbiztonságosabb országának megtalálásában persze az is fontos szerepet játszik, hogy mennyire érzik jól ott magukat az emberek. Ez alapján úgy tűnik, a világ legjobb helye Észak-Európa. A boldogsági indexet Norvégia vezeti, őt követi Dánia és Izland, de Svédország és a finnek is befértek még az első tízbe. Európából még a svájciak és a hollandok érzik kimagaslóan jól magukat, a világ többi részéről csak Kanada, Ausztrália és Új-Zéland vannak ott a legboldogabbak között.

Előkelő 15. hely

Magyarország 2017-ben a 15. helyen végzett ezen a listán, ami elég jó, sőt, évek óta folyamatosan válunk egyre békésebb országgá a külföldi elemzők szerint.

További részletek a Nuus.hu cikkében!

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Ez a 15. hely csak úgy jöhetett össze, ha a kormány egy picit kozmetikázott a statisztikán.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Ez a 15. hely csak úgy jöhetett össze, ha a kormány egy picit kozmetikázott a statisztikán.
cikicakk55
Magyarország 2017-ben a 15. helyen végzett ezen a listán, ami elég jó, sőt, évek óta folyamatosan válunk egyre békésebb országgá a külföldi elemzők szerint.

Jobb lett volna ha a népet kérdezik és nem a külföldiek döntik el,mennyire vagyunk mi itthon boldogok.A FideSS és holdudvara most még boldog,bár az a boldogság elég illékony dolog.A fene tudja,hogy szeretnék-e a helyükben lenni,de azt hiszem inkább nem.Talán Pénztáros Lölö egyetlen napi fizetését,ha évente egyszer átutalnák nekem,akkor megelégednék.A Magyar nép maximum kínjába nevet,de ez messze nem a boldogság jele.
wagabund
hát nem tudom...azok ott fenn, azt hiszem füllentenek...ugyanis Norvégia, Svédország, Finnország is mintha nem a régi lenne...(az ottani utca embere szerint...)már nincs kereszt jóformán sehol, és nem árt, ha a nők sűrűbben tekintenek hátra, és futni is tudnak.

nemsokára kiderül lesz-e mikulásünnep, lesz-e karácsonyfa állítás, és 24.-én körbeülik-e, karácsonyi dalokat énekelve...vagy esetleg a tűzszerészek fognak matatni mindenfelé, ketyegő díszdobozok között.

... régi politikusi bölcsesség szerint csak az a statisztika hihető, amit a politikus saját maga állított össze.
cs.n.
Nem értem, mi ebben az újdonság, a GPI-riport nem mostani. Onnan tudom, hogy a 2017-es összegzést már 4 hónapja letöltöttem. A térségben 3 ország is előttünk van, TOP 10-ben van Ausztria, Szlovénia, Csehország is. A migráncsokkal teli Németország meg Magyarország után, a 16. helyen. De nem sokkal, mindössze 6 ezred pont a különbség.
papa.49
Akkor minek riogatnak a fütyiszek EZERREL ???
VALAMIKOR HAZUDNAK AZ BIZTOS !!!
division
Nem is csoda hogy nem mi vagyunk azok, amit az ellenzék művel mindenhol...:-))
3dwhite
@division: Húha, és még mi lesz ha kormànyra kerül.
kokopelli
Úgy könnyű ám,ha 1971-ben űtött meg a tulaj egy rénszarvast a botjával! :--(
Equus1
nem értem... Dél-Afrika miért nincs ott a top 10-ben... megszűnt az apartheid, szabadság van. Rengeteg ásványkincs, bőven termő földek... jó, a fehérek eljöttek onnan, már aki tehette, de a szabadság és a vele járó gazdagság... a nyugi, a csöndesség, a kiszámítható, folyton növekvő jólét...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.