Szergej Lavrov orosz külügyminiszter Puskin-érmet adott át Vidnyánszky Attilának, a Nemzeti Színház igazgatójának szombaton Moszkvában, az orosz nemzeti egység napján a népek közötti barátság és együttműködés erősítéséért. A díjat 1999 óta olyanok kaphatják, akik sokat elértek a kultúra, a művészetek, a művelődés és a humán tudományok területén. Az oroszok nagyra értékelik, hogy Vidnyánszky népszerűsíti az orosz irodalmat, Oroszország kulturális örökségeit, és hogy sokat tesz a magyar és az oroszországi színházak együttműködéséért. Vidnyánszkyn kívül hárman, egy pakisztáni, egy litván és egy vietnámi személyiség kapott érmet. (MTI)

Forrás: 444.hu
Feltöltő: SystemError
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Equus1
család nagy színházjáró volt, de megerősítették a ruhatárak őrzését, ezért visszafogtunk, oszt maradtunk a kívül hagyott kocsiknál. De a térfigyelő rendszerek szaporodásával már csak messziről nézzük a színházat. Pedig mennyi pénz van benne...

Ezt a görényt meg elég nehéz lenne Alföldivel egy mérlegen mérni...
papa.49
@Equus1: Én kedvelem a klasszikus orosz irodalmat, még azokat a szerzőket is, akik már a kommunisták alatt írtak, de a kultúrájukról inkább ne beszéljünk ...
Hatalmas területű ország, rengeteg emberrel, akik természetesen nem egyformák ...
Equus1
@papa.49: az én sekélyes ismeretem nem terjed túl Hadzsi Murattól a Csendes Donig. Nyilván lenne mit pótolnom. Puskint a maga dilisségével, Dosztojevszkijt az őrültségével is lehet kedvelni... Jevtusenko is megfordult a kezemben. Csajkovszkij nélkül meg kevesebb volna a világ, ahogy Muszorgszíjjjal is.

Volt alkalmam az egyszerű ottani értelmiségiek közül egyiknek a vendégszeretetét élvezni pár napig... Egy nap alatt mutatták volna meg Oroszországot az Ermitage-tól a Tretyakovon keresztül a Szahalin félszigetig. Lesték még a gondolataimat is. Mire kigondoltam, mit is szeretnék, ők már előálltak az ötlettel. Csodás hét volt... és nem pénzért, nem remélt előnyökért, pusztán vendégszeretetből.
papa.49
@Equus1: A vendégszeretetük főleg az egyszerű embereknél közismert...
Equus1
@papa.49: volt alkalmam tapasztalni, h ilyen tekintetben mekkora a különbség Prussia és Russia között. Az a nyavalyás "P" hang tenné? Egyik helyen "Beluga"... pár perc és előtted. Másik helyen: "aranyárban mérik, menj és vegyél magadnak."
.. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.