Szergej Lavrov orosz külügyminiszter Puskin-érmet adott át Vidnyánszky Attilának, a Nemzeti Színház igazgatójának szombaton Moszkvában, az orosz nemzeti egység napján a népek közötti barátság és együttműködés erősítéséért. A díjat 1999 óta olyanok kaphatják, akik sokat elértek a kultúra, a művészetek, a művelődés és a humán tudományok területén. Az oroszok nagyra értékelik, hogy Vidnyánszky népszerűsíti az orosz irodalmat, Oroszország kulturális örökségeit, és hogy sokat tesz a magyar és az oroszországi színházak együttműködéséért. Vidnyánszkyn kívül hárman, egy pakisztáni, egy litván és egy vietnámi személyiség kapott érmet. (MTI)

Forrás: 444.hu
Feltöltő: SystemError
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Equus1
a nemzet gondolkodó disznaja. Sertéskiállításra csak azért nem megy, mert nem akar rezsiszilárddal mérkőzni
SystemError
Meg kell, hogy védjem Vidnyánszky-t és az orosz kultúrát, aminek semmi köze a politikához. Vidnyánszky is egy kiváló rendező az orosz művek pedig a művészet minden terén monumentális méretekkel rendelkeznek. Ne csináljuk mindenből politikát kedves huszonéves 444-es újságíró, aki nem tudom hány klasszikust nézett, hallgatott, olvasott... Semmiben nem fog így különbözni a 444 az origo-tól.
RonaGyuri
@SystemError: csakhogy itt az orosz kultúra putyini olvasatát ismerték el! =))
SystemError
@RonaGyuri: Pedig ez csak művészet, amit amúgy az oroszok nagyon komolyan vesznek még az is lehet, hogy Putyin is.
reagens
Egy kultúráért kapott díjba belekeverni Putyint? Nagy baj van egyes fejekben!
papa.49
Már azt hitten a Putyin valagrenddel tüntették ki a hájas ukránt )))))))))))))))))
Az orosz irodalmat nem kéne az ezredeshez kapcsolni ...
A kultúrájukat meg már ismerjük ,,zabra masina,, !!!
Nessy
@SystemError: Nos, viszont Ibsent sikerült nekik elrontani, pedig azt hittem azt nem lehet. Láttam egy másik darabot is " A szerelem hullámhosszán" volt a címe, ha jól emlékszem, de hogy miről is szólt tulajdonképpen azt máig nem tudtuk megfejteni.
Mindettől függetlenűl az orosz és bármily hihetetlen, de a szovjet kultúra is sok maradandó élményt nyújtott az évtizedek alatt, mint szinház járónak.
Equus1
család nagy színházjáró volt, de megerősítették a ruhatárak őrzését, ezért visszafogtunk, oszt maradtunk a kívül hagyott kocsiknál. De a térfigyelő rendszerek szaporodásával már csak messziről nézzük a színházat. Pedig mennyi pénz van benne...

Ezt a görényt meg elég nehéz lenne Alföldivel egy mérlegen mérni...
papa.49
@Equus1: Én kedvelem a klasszikus orosz irodalmat, még azokat a szerzőket is, akik már a kommunisták alatt írtak, de a kultúrájukról inkább ne beszéljünk ...
Hatalmas területű ország, rengeteg emberrel, akik természetesen nem egyformák ...
Equus1
@papa.49: az én sekélyes ismeretem nem terjed túl Hadzsi Murattól a Csendes Donig. Nyilván lenne mit pótolnom. Puskint a maga dilisségével, Dosztojevszkijt az őrültségével is lehet kedvelni... Jevtusenko is megfordult a kezemben. Csajkovszkij nélkül meg kevesebb volna a világ, ahogy Muszorgszíjjjal is.

Volt alkalmam az egyszerű ottani értelmiségiek közül egyiknek a vendégszeretetét élvezni pár napig... Egy nap alatt mutatták volna meg Oroszországot az Ermitage-tól a Tretyakovon keresztül a Szahalin félszigetig. Lesték még a gondolataimat is. Mire kigondoltam, mit is szeretnék, ők már előálltak az ötlettel. Csodás hét volt... és nem pénzért, nem remélt előnyökért, pusztán vendégszeretetből.
papa.49
@Equus1: A vendégszeretetük főleg az egyszerű embereknél közismert...
Equus1
@papa.49: volt alkalmam tapasztalni, h ilyen tekintetben mekkora a különbség Prussia és Russia között. Az a nyavalyás "P" hang tenné? Egyik helyen "Beluga"... pár perc és előtted. Másik helyen: "aranyárban mérik, menj és vegyél magadnak."
.. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.