A Belgiumban tartózkodó Carles Puigdemont volt katalán elnök ellen nemzetközi elfogatóparancsot adott ki egy spanyol államügyész. Akár két hónapba is beletelhet, mire kiadják a volt elnököt Spanyolországnak.

Nemzetközi elfogatóparancsot adott ki Spanyolország a volt katalán elnök, Carles Puigdemont és további négy társa ellen, akik Belgiumba utaztak, miután a  spanyol kormány elmozdította az elnököt posztjáról. Az elutazásuk érthető volt, mivel a héten a katalán kormány nyolc tagját tették előzetes letartóztatásba Madridban. Puigdemonték ellen országos és nemzetközi elfogatóparancsot is kiadtak, a spanyol kormány a katalán függetlenségi népszavazást és a függetlenedést lázadásként és felkelés szításaként értékeli.

Akár két hónapba is beletelhet, mire Belgium kiadja a volt katalán elnököt

Fotó: YouTube

Puigdemonték jelenleg is Belgiumban tartózkodnak, de azt közelebbről nem tudni, hogy hol. 

Az AP értesülései szerint Puigdemont kiadatása kár két hónapig is elhúzódhat, ennyi ideig szokott tartani ugyanis egy ilyen eljárás Belgiumban. 

Ez Puigdemont kezére játszik, mivel a katalán kormány feloszlatása után a spanyol kormány karácsony előtt előrehozott választást akar tartani, amin a volt katalán elnök is elindulna.

(AP, 444)

(Címlapi kép: YouTube)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Tavryni őrnagy
Adding biztos betanulja hogan is volt ez az egész.
Madácsi Pali
@Tavryni őrnagy: elmondom neked. Adott ca. 200 éves közös állam közös uralkodóval. Egyszer az államot alkktó nép saját külön nyelvvel és területtel úgy gondolta, hogy mégsem jó a közös inkább kiválnak. Az uralkodó és kormánya megbünteti az elszakadni vágyókat és a törvényekre hivatkozva példát statuál a szakadár kormányon. Eddig (V)világos?
Mégsem Huynau-t ünnepeljük!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.