November 9-én újra tárgyalóasztalhoz ülnek az érdekvédőkkel. Lázonganak a tescós dolgozók: úgy tűnik, papíron maradnak a vállalat sztrájktárgyalásokon tett korábbi ígéretei, egyelőre ugyanis nemhogy nőne az áruházlánc alkalmazottainak száma, hanem tovább csökkent az állomány – írja a Magyar Idők. A lap úgy tudja, közel negyven dolgozó mondott fel nemrégiben a vecsési Tescóban, köztük az üzletvezető is, mivel az áruházláncnál általánosan jellemző létszámhiány ellenére a cég központjából azt az utasítást kapták, hogy idén nem vehetnek fel újabb munkavállalókat. Vannak ugyan üzletek, ahol bővítik az állományt, azonban több olyan egység is működik az országban, ahol nem várható, hogy a karácsonyi bevásárlási szezon előtt gyarapodik a létszám. A Magyar Idők információi szerint ennek indoklása a munkáltató részéről az, hogy az adott üzlet nem teljesíti az előre kalkulált nyereséget, ezért nincs keret újabb munkavállalókra. Úgy tudják, hogy a bérszámfejtéssel foglalkozó győri...

Forrás: mno.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Kell az élelmiszer piac Orbánnak és haverjainak. Egyre éhesebbek. Szégyen és gyalázat, ami zajlik ma Magyarországon!
emerencia
@peterkelemen: Így igaz. Megkapták az alapbéremelést melytől még mindig nem fognak jól élni. Viszont csökkentik az áruházi alapterületeket és kevesebb dolgozóra lesz szükség. Sokuknak csak magyar tulajdonú láncoknál sikerül majd elhelyezkedni, ahol kevesebb lesz a bérük és a munkakörülményeik sem olyan rózsásak mint ahogy az kívülről látszik.

Szegény Tescós dolgozók pürrhoszi győzelmet arattak!!! :-(
1magyar
@peterkelemen: Inkább magyar legyen, mint más.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.