Több amerikai államban is választásokat tartottak, Virginiában egy vállaltan transznemű nő, a demokrata Danica Roem nyert egy veterán republikánus jelölt ellenében. Ő az első vállaltan transznemű amerikai képviselő.

Több amerikai államban is választásokat tartottak az USA-ban, Virginia államban pedig egy vállaltan transznemű nő, a demokrata párti 33 éves Danica Roem nyert egy veterán republikánus jelölt ellen. 

Roem a 26 év alatt 13-szor újraválasztott Robert G. Marshallt győzte le Richmondban – olvasható a The Washington Post cikkében. 

Megválasztották az első amerikai transznemű képviselőt

Danica Roem

Fotó: wikipedia CC BY-SA 2.0/Ted Eytan

A helyzet pikantériáját az adja (már azon kívül, hogy egy déli, konföderációs örökséget hordozó államban nyert Roem), hogy Marshall korábban önmagáról állította, hogy ő a legnagyobb homofób az egész államban, idén januárban ő volt az, aki beterjesztette a szenátusnak egy külön törvényt, mely a transzneműeket választotta volna el a nőktől a nyilvános öltözőhelyiségekben. Végül a törvényjavaslat nem ment át a szenátuson.

Roem, aki korábban újságíró volt, és 4 éve kezdett bele a nemváltoztató gyógyszeres és egyéb beavatkozást igényelő kezelésbe, megválasztása után kedden azt nyilatkozta, hogy "a diszkrimináció diszkvalifikál" – ezzel utalt a veterán republikánus vereségére. 

Bob Marshall egyébként annyira elutasító volt a cikk szerint Roemmel, hogy folyamatosan férfiként hivatkozott rá (az angol nyelvben megkülönböztetik egyes szám harmadik személyben a férfi és nőnemet). A kampánya vége felé Roem nemi identitását kezdte becsmérelni – követői is ezt tették –, ám a taktika visszaütött. Nem mellesleg Roem a cikk szerint a választás előtti időszakban 75 ezer alkalommal kopogtatott be a választók ajtaján az 52 ezer lakosú körzetben. 

Roem a győzelmét mindazoknak ajánlotta, akiket valaha kiközösítettek, stigmatizáltak kinézete, belső tulajdonságai miatt, és akikért sosem álltak ki. 

Danica Roem győzelmét persze az is segítette, hogy megígérte, rendbe teteti végre a 28-as utat, amely a cikk szerint eléggé le van strapálva.

(Címlapi kép: wikipedia CC BY-SA 2.0/Ted Eytan)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vadnarancs
Nem tudom, miért kell fikázni a sexuális beállítottsága miatt... A durbincs is egy buzi, mégse mondom neki!
36
Baxa meg. Más a betegségeire felírt gyógyszert sem tudja kiváltani, ez/ek meg a nemük megváltoztatásáért szednek gyógyszert.

@Szeparepa2: No, igen. Akkor most, hogy kell megszólítani egy ilyen hibridet? Biztos nem bajlódnék a gondolattal. Hölgyem, és kész. Ha, kikéri magának, meg nyakon csapom, az is az övé.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.