Könnyű ítélkezni azok felett, akik már a karácsonyi ünnepek előtt hetekkel felállítják a karácsonyfájukat, és tökéletesen fel is díszítik azt. 

Pedig valójában ők boldogabbak, mint azok, akik az utolsó pillanatra hagyják az ünnepi készülődést: tudományosan bizonyított tény, hogy ezek az emberek sokkal inkább hajlamosak a nosztalgiára, és saját családtagjaikkal is jobb kapcsolatot ápolnak.

Nahát! Boldogabbak azok az emberek, akik már korábban feldíszítik a karácsonyfájukat

Fotó: Dan Kitwood/Getty Images

Az Unilad megkereste Steve McKeown pszichoanalitikust (a MindFixers alapítóját és a The McKeown Klinika tulajdonosát), aki azt mondta erről a jelenségről: 

Számos pszichoszomatikus oka lehet annak, hogy valaki már korábban szeretné feltenni a díszeket a karácsonyfára, de a két legfontosabb az, hogy az illető szeretne valamit kompenzálni a múltjában, és újra szeretné átélni azt a varázslatot, amit gyerekkorában érzett. A karácsonyi díszek pedig előhozzák ezt a nosztalgikus érzést, és ez a mai stresszes világunkban nagyon fontos. A dekorációk visszavisznek minket a gyerekkorba és azok segítségével újra élhetjük azt az izgalmat, amit akkor éreztünk. 

Forrás: Unilad

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cikicakk55
Na nekem az utóbbi évek karácsonyai fával és anélkül sem boldogok.Szívem szerint fel sem díszíteném,mert már évek óta nincs alatta semmi. Az internet és a kábel tévé a karácsonyi ajándék amit egész évben izzadunk ki magunkból,gyógyszerek és élelmiszerek spórolásával.
Csizmás Kond
...szóval minél hamarább annál boldogabb...vasszameg...ez inkább hangzik üzleti kampánynak mint véleménynek...
...szerintem mikor minek az ideje...a névnapot sem illik előre hetekkel köszönteni...
1magyar
Nincs kicsi gyerek, fát sem szoktam díszíteni.
elnyomott
@cikicakk55: - az ünnep melegségét nem az adja, ami a fa alatt van. Akinek ez jelenti az örömöt,az tényleg boldogtalan lehet...
Kookas
@elnyomott: kíváncsi lennék hogy a te karácsonyfád alatt mi lehet bé csomagolva.mert a semmit minek be csomagolni.
JAJMÁR
Szerintem aki nem tudja kivàrni a karàcsonyt, az nem is èrti. Az szerintem mindig dìszìtsen fel egy fàt ès gyönyörködjön egèsz èvben üvegdíszekben boldogan... mièrt vonnà meg magàtòl ezt a csekèlysèget jùliusban? Kivàlò műgenyőket lehet kapni :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.