Tíz év börtönre ítélte a bíróság az Egyesült Államokban azt a tengerészgyalogos kiképzőtisztet, aki mintegy tíz muszlim újoncot bántalmazott, s egyikük bele is halt a bántalmazásba.

Szárítógépbe dugták, öngyilkosságba kergették a muszlim újoncokat az amerikai seregben

(Illusztráció: Pixabay, CC0)

Joseph Felix őrmestert bűnösnek mondta ki a bíróság a tavalyi bántalmazások miatt, melyek a tengerészgyalogság dél-karolinai kiképzőbázisán, Parris Islanden történtek. A katonai törvényszék szerint az összes kiképző közül őt terheli a legnagyobb felelősség a történtekért.

A tárgyalás során kiderült, hogy a kiképzők szélsőségesen durva „beavatásokat” szerveztek az újoncoknak. Két muszlim katonát például ipari szárítógépbe kényszerítettek, és a gépet be is kapcsolták, miután nem voltak hajlandóak megtagadni hitüket.

Raheel Siddiqui többnapnyi „beavatás” után tavaly márciusban a mélybe vetette magát a bázis egyik épületéről. A hadsereg egyszerű öngyilkosságként könyvelte el az esetet. Szülei viszont 100 millió dollár kártérítésért beperelték a tengerészgyalogságot, és azt állították, hogy egy tiszt vezette ki a balkonra Siddiquit mielőtt a mélybe zuhant.

A pénteken kiszabott büntetés értelmében Felix őrmestert tengerészgyalogoshoz méltatlan viselkedése miatt le is szerelik a fegyveres erők kötelékéből, a katonai törvények értelmében mindazonáltal az ügy automatikusan fellebbviteli bíróság elé kerül.

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Tollascsőr
Remélem nem éli túl azt a 10 évet. De ha lehetne, csak a vége felé dögöljön meg...
fekete
Egy 4-szaz millios epuletben volt Kontraktom jo 2,eves.A vilanyszerelok bezartak a folyosokon levo nagy vilanny dobozokba a HINDU inasokat,hagy doromboljon.Akor me'g nem voltak Mo-hamede'k! Es senkit sem erdekelt.A feher nem mondja,de nem akar kozelebe senki feka't!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.