Az erős földmozgás főként Irán északnyugati részét érintette.

Az ISNA iráni hírügynökség legfrissebb adatai szerint legalább 140 ember vesztette életét és 860-an sérültek meg a vasárnap éjszakai 7,3-es erejű földmozgás miatt, amelyet egész Irakban és mégIzraelben is lehetett érezni.

A természeti katasztrófa az eddigi információk szerint leginkább Irán észak-nyugati részét, Kermánsáh tartományt sújtotta.

Legalább 140 ember meghalt az iraki-iráni földrendgésben

Az első jelentések még csak néhány áldozatról szóltak. Az északnyugati Kermánsáh tartomány kormányzója korábban közölte is, hogy az áldozatok pontos számát csak órák múlva tudják majd megállapítani.

A Reuters hírügynökség kiemelte, hogy Irán vidéki részeinsok házat sártéglákból építenek.

A helyiek beszámolói szerint több kisebb utórengés is volt. A teheráni egyetem geofizikai intézete közölte, hogy

három utórengés meghaladta a 4,3-as erősségetis. A TASZSZ orosz hírügynökség közlése szerint az utóbbi három órában 12 utórengés történt, amelyek a Richter-skála szerint 3,6 – 4,7 közötti erősségűek voltak.

Irakban az eddigi beszámolók szerint összesen hat ember halt meg, és harmincan szenvedtek sérüléseket. A földrengés az iraki Kurdisztán térségben pusztított.

A földmozgásTörökországban is érezhető volt,de ott nem érkeztek hírek áldozatokról.

Hétfőre virradóra a világ más tájain is rázkódott a föld. Japántól 351 kilométerre egy 5,8-as erejű földrengést, míg Costa Rica partjaitól 16 kilométere egy 6,5-ös erősségű földmozgást mértek. Japánban nem okozott károkat a földrengés. Costa Rica esetében egyelőre nem tudni, hogy voltak-e komolyabb károk, de cunamiriadót nem rendeltek el.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: Youtube

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.