Ha ez egyházaknak a "haladás" jegyében megfogalmazott elvárásoknak való megfelelési görcsrohamaira csak egyetlen példát kell felhoznom, a jövőben biztosan az Anglikán Egyház új nevelési útmutatója lenne. A Justin Welby canterbury érsek által jegyzett dokumentum leszögezi, hogy az egyházi általános iskolákban nem lehet helye a "homo-bi-és transzfób zaklatásoknak", mert ezek jelentős mértékben növelhetik a diákok között a depresszió és az öngyilkosság veszélyét. Idáig nem is lenne semmi gond, nyilván a keresztény és világi oktatási intézményekben is küzdeni kell a gyerekek megalázásának minden módja ellen. (Mondjuk arra kíváncsi vagyok, mikor fognak útmutatást kiadni a kövér, sovány, szemüveges, szeplős, vagy éppen egyszerűen csak társaiknál szegényebb családokból származó diákok kigúnyolása és bántalmazása ellen - ezeknek ugyanis nap, mint nap világszerte nagyságrendekkel több áldozata van, mint a homofóbiának.) A Anglikán Egyház azonban kezét a kor ütőerére téve ráébredt, hogy...

Forrás: alfahir.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zeta
Mi lesz az egyház a papok által elkövetett zaklatásokkal. Nem feltétlen az iskolák falain belül, hanem úgy általában?
Vagy mi lesz az egyházak 3/3 as aktáival?
Hogy akarnak myílt szívvel a hívők , a fiatalok elé áĺni, ha meg mindig nem tárták fel múltjukat? Azt a múltat , mely bele torkollott a mostani rezsim kiszolgálasába!
Már nem a hívek lelke, hanem a kormány kiszolgálása az elsőrendű feladat , nem kis pénzért!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.