Csütörtök reggel a magyar sofőr által vezetett kamion nagy erővel letarolta az előtte álló kocsikat a nyugat-németországi Ratingennél az A3-as autópályán, Düsseldorf mellett.

Magyar kamionos okozta a németországi tömegbalesetet, amelyben elhunyt egy élsportoló is

(Illusztráció: Pixabay, CC0)

Az autók egymásnak csapódtak, és métereket sod­ródtak. Az első kocsit teljesen maga alá gyűrte a kamion. Egy 34 éves férfi vezette, aki azonnal meghalt, a tűzoltók ne­he­zen tudták csak kivágni a roncs­ból.

A helyszínről mentőhelikopter vitt kórházba életveszélyes állapotban egy 65 éves nőt – ő a második autó sérültje volt – és szintén felismerhetetlenre tört piros autójából egy 26 éves férfit. A nő életéért jelenleg is küzdenek, de a férfi az esti órákban elhunyt a kórházban. Kiderült, hogy az BC Beuel első osztályú tollaslabdacsapat  kapitánya volt az áldozat, Erik Meijs. Éppen a reggeli edzésére tartott. Halálát azóta a klub is megerősítette, kiemelve, hogy hatalmas tehetséget vesztettek el, a holland fiatal tavaly bajnok lett hazájában. A magyar sofőr nem sérült meg a balesetben. A német hatóságok már kihallgatták, de egyelőre nem közölték, mi történhetett. Nem vették őrizetbe.

(Bors)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szép új világ
Borítékolva volt. Ez a következménye a gyorstalpaló sofőrképzésének. 6 hónapos tanfolyam után már száguldhat is a delikvens a 40 tonnás szerelvénnyel.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szép új világ
Borítékolva volt. Ez a következménye a gyorstalpaló sofőrképzésének. 6 hónapos tanfolyam után már száguldhat is a delikvens a 40 tonnás szerelvénnyel.
volvós
@szép új világ: A Waberer's-nél 1 hetes gyakorlati vizsga után küldik
a ROMÁN sofőröket Angliába, Franciaországba...
kokopelli
@szép új világ: A német televízióban megy egy sorozat "Actung Kontrolle!"
Egy párat néztem,és úgy döntöttem,hogy a RailJet az igazi! Amilyen camionok
és buszok a Balkánról és keletről az autópályákon gördülnek,azok már roncsok-
nak sem felelnek meg! (10telet a kivételnek) ;--(((
..sokan még a hétvégi tilalomra is ß@rnak,holott nem is hűtőcamionok!
quadrocopter
Na csak nézzék meg alaposan, lehet, hogy muszlim terrorcselekmény?
cikicakk55
Valahogy nem csodálkozom,hogy az utóbbi időben már annak is adnak kamiont a feneke alá,aki fel tud rá szállni és eléri a kormányt. Rengeteg kamionos hagyta ott az állását a migránsok miatt.Hatalmas a felelősség rajtuk,mert ugye az árúra is vigyázni kell,de a határidőt is tartani kell,( főleg romlandó árúnál) és még el sem üthetik azokat,akik megtámadják,le sem lőheti őket,tehát törvényesen nem védekezhet.Ezzel nem védem a kamionosokat,mert még nem volt ez a sáskajárás,akkor is tudtak és okoztak is sok bajt. Főleg Szeged és a Román határközt volt rengeteg baleset,bár úgy tudom most már kiszélesítették az utat. A Kelet Európai kamionok állapota és kora is aggodalomra ad okot,így az,hogy a kamionosok száma megcsappant,főleg nagy probléma lett.Ezért is veszélyes most már még jobban ez a szakma és veszélyesebb az autósokra is.
Equus
@cikicakk55: legjobb, ha az ember ki sem megy a kocsijához, hanem a biztonságos foteljából osztja az észt ezerrel. Abból nagy baj nem lehet, főként, ha közel a hűtőszekrény...
Fradigege
Elaludt.
Egyébként jellemző, hogy a németeknél dugó van az autópályán. Ez a hobbijuk.
kokopelli
@Fradigege: ..eddig nem tudtam,de örülök,hogy hivatalos forrásból érte-
sültem!Be kellene vezetni az "autópálya illetéket" és akkor az országúton
aludnának "bele" az árokba a külföldiek ;--) !
cikicakk55
@Equus: Nem tudsz megérteni ha ez volt a célod. Igaz nem fotelból és nem az észt osztom,csak a véleményemet írom le. Nem irigylem a kamionosokat. Már régen sem volt könnyű életük. Volt Moldova Györgynek egy könyve róluk és az még a gengszterváltás előtti életükről szólt. Akkor sokan azt hitték mennyire könnyen keresnek piszok jól. Már akkor sem volt igaz,bár tényleg jól kerestek az itthoni fizetésekhez képest. Akkoriban a Kelet- Európai országok( föleg az Oroszok és a Román rablók ) miatt volt nagyon veszélyesek az útjaik. Most meg sokan az életüket és a szabadságukat veszélyeztetik a kamionokra vadászó migránsok. Ezért van sok gyakorlatlan és kialvatlan kamionos. Minden munkának van valami veszélye,de nem mindegy,hogy mi. A propin azért van hozzászólási lehetőség,hogy éljünk vele. Gyakran többet ér ezeket olvasni mint a cikket. Kivéve ha nem a cikkhez szól valaki,hanem a beírót próbálja minősíteni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.