A két orosz vétó után nem vizsgálják tovább, mit vetett be Bassár Aszad hadserege. Oroszország megvétózta a folytatást, így beszüntette a munkáját az ENSZ vegyifegyver-bizottsága, amely a tiltott fegyver szíriai bevetését vizsgálta – írta a CNN. Az amerikai, és szombatra virradóan a japán javaslatot söpörte le Moszkva az ENSZ Biztonsági Tanácsában, így nem derül ki, valóban vetett-e be vegyifegyvereket Bassar Aszad hadserege az ellene harcolókkal szemben. A mandátum meghosszabbítását egyedül Moszkva ellenezte, ám az ENSZ BT öt állandó tagjának egyikeként vétójoga van. Ez azonban nem jelenti, hogy többé semmilyen vizsgálat nem lesz az ügyben, az ENSZ BT újabb tárgyalások után dönthet egy újabb bizottság felállításáról. Moszkva a saját feltételei szerint hajlandó lenne a folytatásra. Az időveszteség azonban mindenképp oda vezet, hogy a helyzet tisztázása nehezebb lesz. A Moszkva által támogatott szíriai elnök tagadja, hogy vegyifegyvereket vetett volna be, de a hat éve tartó...

Forrás: index.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
a dolog teljesen egyértelmű: Aszadnak harcászatilag nem állt érdekében vegyifegyver használata. Annál inább a vele szemben hangulatot keltő Amerikának. 6 év kevés volt a vizsgálathoz? Mit remélnek még a folytatástól? Örök hírszerzői tevékenységet ENSZ zászló alatt?
Szar ügy, de Moszkva nem fog még egy Kadhafihoz hasonló vadászatot eltűrni.
Lepényleső
Kínos lett volna megmagyarázni a cirill betűket a flakonokon?
Equus
@Lepényleső: a hős felkelőktől visszafoglalt területen találtak labort, ahol elő tudták állítani a pacsmagot. Nem is egy helyen, de az Amerikát éppúgy nem zavarja, mint anno az iraki tömegpusztító fegyvereknél a bebizonyosodott valóság: nem volt casus belli. De addigra már Szaddam halott volt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.