Új videót közölt az Iszlám Állam terrorszervezet, mely a keresztények és a Vatikán elleni fenyegetést, valamint Ferenc pápa meggyilkolásának terve is szerepel.

A keresztények és a Vatikán elleni fenyegetést, a pápa meggyilkolásának tervét is tartalmazza az az új videó, amelyet interneten terjeszt az Iszlám Állam (IÁ) terrorista szervezet – hozták nyilvánosságra az olasz hatóságok szombaton.

A világhálón és a közösségi oldalakon is látható videót az olasz terrorizmusellenes hatóságok vették észre.

A Vatikánt és Ferenc pápát fenyegeti az Iszlám Állam

Fotó: wikipedia CC BY-SA 2.0/Jeffrey Bruno

A felvételen egy arcát eltakaró fegyveres férfi megfenyegeti a keresztényeket, akiket "a kereszt imádóinak" nevez. Egy késsel magasba emel egy fejet, amely Ferenc pápára hasonlít. A képek felirata bosszút hirdet hangsúlyozva, hogy a keresztények ünnepei "tömegmészárlássá" változnak, és a keresztények soha többé nem találnak békére otthonaikban.

Az IÁ gyakran közöl a Vatikánt és a pápát fenyegető videókat. A legutolsó augusztusban azzal fenyegetett, hogy az IÁ harcosai eljutnak Rómáig. A korábbi felvételeken összetörtek Krisztust és Szűz Máriát ábrázoló szobrokat, valamint kereszteket. Egy fotomontázson az IÁ zászlaját tűzték ki a Szent Péter tér közepén található obeliszk tetejére.

A Vatikánt évek óra rendkívüli biztonsági gyűrű övezi a vatikáni biztonsági szolgálat, az olasz fegyveres erők katonái és az olasz rendőrség együttműködésével. Hívők és turisták fémdetektoros vizsgálattal juthatnak be a Szent Péter térre és a bazilikába. Nagyobb egyházi eseményeken a Vatikán felé vezető római utcákon is biztonsági kapukat állítanak fel.

A fenyegetések ellenére Ferenc pápa nem visel golyóálló mellényt, a pápamobilt nem védi golyóálló üveg és az egyházfő soha nem mond le arról, hogy minél közelebb kerüljön az emberekhez.

(MTI)

(Címlapi kép: wikipedia CC BY-SA 2.0/Jeffrey Bruno)

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
nem értem a biztonsági intézkedéseket. Ha a keresztények istene valóban mindenható, akkor az ő akarata ellenére nem történik semmi. Aztán ott van Allah, ő is mindenható... most akkor melyik mindenhatósabb? És akkor még Tetsalcoatlról nem is beszéltünk, de Manituról sem. Aztán Ozirisz, Széth, Rá... most akkor ki kivel van?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eriksson
@justhpeter: Persze, hogy nem oldana meg konkrétumot, de jelképes jelentése volna. Ha megölik a vallás fejét, az azt jelenti, hogy semmibe veszik a kereszténységet.
justhpeter
@Eriksson: Aztán a keresztények választanak másik Pápát, aztán azt is megölik, aztán a keresztények választanak másik Pápát, aztán azt is megölik, aztán a keresztények választanak másik Pápát, aztán azt is megölik,...
Ennek semmi értelme, ahogy annak sem, hogy kölcsönösen egymás hitét kifigurázzák és semmibe vegyék.
Eriksson
@justhpeter: Így igaz, történhet vég nélkül. Számít néhány pápa vértanúsága?
Bár Malákiás próféta megjósolta, hogy a mostani (Ferenc) pápa lesz az utolsó pápa.
Pálinkás Pál
Nesze neked vénember...te meg a koszos lábukat mosdatgattad!!!
cikicakk55
Nekem nincs jogom a vallást,főleg a pápát minősíteni,de a Pápa azért már túlzásba viszi. Nem az első,hogy az IS fenyegeti. Már próbálkoztak is,igaz nem nála, és akkor a Pápa túlélte. Miért védi még mindig Őket,pedig az életére akarnak törni.Az egy dolog,hogy számára Istenért meghalni nem fájdalom,hanem dicsőség. Na de rengeteg ember van,aki az Ő tanítása szerint él és akar is majd (szeretne ha hagynák) élni. Nem kéne azt mondani rájuk,amit igaz,csak egyszer hallottam,hogy Ők a testvéreink és be kell Őket fogadnunk Európába. A rabokhoz is elment kajálni,2 meg is pattant.Lehet,hogy Ő Szentsége miatt 2 őr,vagy ki tudja mennyi elvesztette az állását.Jó,ha neki tetszik,hogy áldozat lesz,csinálja,de a híveit ne akarja a halálba taszítani.Jó,tudom nem minden migráns iszlamista,vagy terrorista. Na de Európában egyre több az olyan fiatal,aki bár már itt született,csak a nagyszülei a migránsok,még is át áll a terror szervezethez.Azzal,hogy csőstül engedik be őket Európába csak megnövelik annak az esélyét,hogy az igazi menekültek mögé bújva a robbantósok is bejöjjenek és itt akit csak lehet áttérítsenek az Ő vallásukra.
cikicakk55
Mit kéne még küldeni a pápának,hogy komolyan vegye a fenyegetéseket?Jó,tudom bombát,de azt sen olyan könnyű bejuttatni,Ő bátor és hős! nem fogja otthon siratni egy gyerek,egy testvér,szülők sem. A hívek viszont családos emberek,akik ezt nem tehetik mg a családjukkal. A végén figyeljétek meg,az lesz,hogy a keresztény gyáva kutya mert fél az iszlám vallástól. Majd szépen össze ugrasztják épp úgy mint Kelet-Európát - nyugat Európával. A w4-eket az Unió többi országával. A a határon túli magyarokat a határon belüliekkel és végül a magyarokat már nem embereknek tartjuk,hanem pártoknak.meg a k. anyázás az eddig imádott barátnőnek, az eddig közösen kijáró barátok a meccseken tűznek össze. Itt már mindenki gyűlöl mindenkit,csak engem hagyjanak békén.Mondja ezt mind a 9.5 millió magyar. Mi les veled Magyarország? A valamikori Anyaországunk Királyai, vezérei,majd a pártosodás megkezdésekor a még nem annyira pénz uralta világban élők,most kaparják a sírok faléét,hogy mi nem ezt akartuk

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.