Az uniós tagállami kormányok képviselői hétfőn Brüsszelben elfogadták az úgynevezett határregisztrációs rendszer felállításáról szóló javaslatot. A még hivatalos jóváhagyásra váró új szabályok értelmében a jövőben rögzíteni fogják az Európai Unió külső határait átlépő, nem uniós állampolgárok be- és kilépési adatait.

2020-tól fogják rögzíteni az EU külső határait átlépő nem uniós állampolgárok ki- és belépési adatait

(Illusztráció: Pixabay, CC0)

"Külső határaink szigorú ellenőrzése elengedhetetlen a schengeni térség megfelelő működéséhez. A határregisztrációs rendszer hozzájárul majd a külső határok ellenőrzésének és a túltartózkodók azonosításának javításához, illetve a terrorizmus elleni küzdelem erősítéséhez" – emelte ki Andres Anvelt, az EU soros elnökségét jelenleg betöltő Észtország belügyminisztere.

A rendszer elősegíti majd, hogy zökkenőmentesebb és hatékonyabb legyen az ellenőrzés az utazók engedélyezett tartózkodási idejének automatikus kiszámítása révén. Megbízhatóan megállapítható lesz, hogy kik lépik túl az engedélyezett tartózkodási időt, s erősödni fog a belső biztonság is, miután a hatóságok így könnyedén lekérdezhetik az utasok korábbi utazásainak részleteit.

A várakozások szerint a rendszer 2020-ra lesz működőképes.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Ejnye de ráérnek a nagy terrorfosás közepette!
nezelodo
Hej uraim! Csipkedjék magukat egy kicsit, mert több millióan tolongnak ott a határon, mondta a mi Viktorunk! Uccu neki csinálják már azt a szoftvert, vagy ha nem bírnak vele, szóljanak, majd a Tarlós Pista bá' megcsináltatja a BKV jegyrendszerét elkészítő szoftverfejlesztőkkel! Na akkor nálunk még egy Euróért letelepedési kötvényt is vehetnek ám a migrák! Hogy az nem jó? Hát a Tóninak biztos nem, de a zembereknek kevesebbet kell ám öt év múlva visszafizetni!
Eriksson
2020-ra már fullos lesz Európa ázsiai és afrikai őslakos kalandorokkal, akkor már csak a békés világutazókat fogják ezzel molesztálni.
Ha egyáltalán a sharija megengedi az eljárást.
Jozefina
És addig mit csinálnak??? Nem gondolom, hogy erre két év kellene!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.