Neurológiai tanulmányok szerint az érzelmeket vezérlő limbikus agyi régiók fontos szerepet játszanak az agresszivitás szabályozásában is. Egy korábbi tanulmány arról számol be, hogy az úgynevezett váltakozó explozív zavarban (IED) szenvedőknek jelentősen alacsonyabb a szürkeállomány térfogata ezekben az agyi struktúrákban. Ezeknek az embereknek kisebb az "érzelmi agyuk" A váltakozó explozív zavar (angol rövidítése alapján IED) szélsőséges, gyakran kontrollálhatatlan dühkitörésekkel, agresszióval jelentkezik. Bár előfordulása sokkal gyakoribb, mint például a bipoláris zavar és a skizofrénia együtt, de még a tudományos közvélemény egy része sem zavarnak tekinti, hanem egyszerűen rossz viselkedésnek, amit egy kis neveléssel meg lehet változtatni - mondja Dr. Emil Coccaro, a University of Chicago professzora, a tanulmány vezető szerzője. Holott az IED a DSM-5-ben, az az Amerikai Pszichiátriai Társaság mentális rendellenességekről szóló referenciakönyvében leírt zavar. "A kutatási...

Forrás: hazipatika.com
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Pontos diagnózis: a dagadt törpéről és persze az ide delegált vakhitű szőröstalpú bírkájáról! =))
Aki Én
Ez igaz lehet. Nézd meg milyen ellenséges, agresszív vagy mindenkivel. Biztos a parányi agyad az oka. Haragszol mindenkire, akinek 30-asnál nagyobb az IQ-ja.
Aki Én
@RonaGyuri: a nagyfarok leleplezi saját magát.
RonaGyuri
@Aki Én: ez a szerencsétlen annyira buta, hogy azt sem vette észre, hogy öngólt lőtt! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.