Eléggé félreérthető lett egy szobor az ausztrál Adelaide egyik katolikus iskolája előtt, a vezetőség inkább elkordonoztatta.

Eléggé félreérthetőre sikeredett egy új szobor a dél-ausztrál Adelaide katolikus iskolája előtt. 

A szobor azt a jelenetet ábrázolja, mikor Porres Szent Márton egy vekni kenyeret ad át egy előtte térdelő kisgyereknek, csakhogy a valóságban minden másképp fest. 

A fényképre kattintva indul a videó:

Az iskola vezetőségének az tűnt fel, hogy a diákok előszeretettel fotózkodnak a múlt héten felavatott szoborral, majd hamar észbe kaptak. Előbb letakarták a szobrot, majd el is kordonozták.

Természetesen a válasz is hamar megszületett: a szobrot Vietnamban tervezték, és a kétdimenziós terveken még semmi sem adott okot a gyanúra. A szobrot ki fogják javítani – ígérte meg az iskola igazgatója.

(The Advertiser, 444)

(Címlapi kép: Twitter)

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szép új világ
Kijavítják? Hogyan? Sliccet vágnak a reverendára?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Veleda
@Sámannus: Most már, hogy tudom a választ, tényleg fura, hogy egy darab kenyérért miért kell letérdelni? Hiszen nem áldást vagy feloldozást ad az atya!
simmering73
A kis vetnámi kőfaragók majd beszuszakolják a reverenda alá azt a vekni kenyeret, amit a publikum lőcsnek vél.
namihami
Ezt nem akarja Semjén vagy valamelyik erdélyi falu átvenni az ausztráloktól? Mekkora habot vertek, amikor azt a francia keresztet kellett védeni. Most itt van még egy üldözött kegytárgy.
Pedig barom jól mutatna mondjuk a Bazilika vagy a Mátyás Templom előtt.
Elképzelem bármelyik szenthely látogatottságának ugrásszerű növekedését.
Egyébként, semmivel nem ábrázol többet, mint az egyház eddig is jól bevált gyakorlatát, csak most kissé realisztikusabban. Akár a plasztikusabb szót is használhatnám.
hetöndöe
A csuhásoknak egyből eszébe jutott valami a szobor láttán,hát nem érdekes?:-)
Veleda
2009-ben !!! hoztak egy vatikáni rendeletet, miszerint, ha szeretkezés közben a nő azt kiabálja, hogy ÓH Istenem! Óh Istenem, az nem minősül imádkozásnak.

Már csak az a kérdés, hogy egy Vatikáni magasrangú- rendelet hozásra rendelt püspök, honnan tudja, hogy mit sóhajtozik egy nő a szex közben?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.