A kiszivárogtatás óriási károkat okozott az osztrák államfőnek.

Az osztrák Standard forrásai szerint a magyar nagykövetség közvetítésével szivároghatott ki az a jegyzőkönyv, ami szerint az osztrák köztársasági elnök bizalmas információkat osztott meg 27 uniós diplomatával az éppen zajló koalíciós tárgyalásokról, Sebastian Kurz kancellárjelöltet pedig idegesítőnek tartja – írja osztrák lapjelentésekre hivatkozva a 444.hu.

Magyar diplomatát sejtenek a most kirobbant osztrák kiszivárogtatási botrány hátterében

A Kronen Zeitung szerdán számolt be arról, hogy sikerült megszereznie annak a zártkörű találkozónak a leiratát, ahol november 10-én a bécsi Imperial Hotelben Alexander Van der Bellen elnök uniós diplomaták előtt arról beszélt, hogy Sebastian Kurzot egy „idegesítő fiatalembernek” tartja, aki

alig iszik alkoholt, nem dohányzik és kávét sem iszik

de nagyon rugalmas, és mindig az EU-s mainstreamhez igazodik majd.

A lap szerint az elnök az Osztrák Néppárt (ÖVP) és a Szabadságpárt között zajló koalíciós tárgyalásokról is bizalmas részleteket árult el a diplomatáknak.

Az elnök állítólag arról beszélt, hogy korlátlan ideig blokkolhatja az FPÖ-s miniszter javaslatait. Ugyanakkor ez dilemmát jelent számára, mert ha ez új választásokhoz vezetne, az csak az FPÖ-t erősítené. Végül szóba hozta azt is, hogy egy kisebbségi kormányt is el tudna képzelni.

A köztársasági elnöki hivatal azonnali vizsgálattal próbálja kideríteni, hogyan jutott el sajtóhoz a találkozó leirata. Itt merülhetett fel a magyar diplomácia felelőssége.

A Standard megbízható forrásokra hivatkozva arról ír, hogy a szivárogtatással a magyar követség képviselőjét gyanúsítják.

A zártkörű találkozón ugyanis a magyar nagykövetet valaki más helyettesítette. A lap szerint a beszélgetésről készült jegyzőkönyv több kézen is átment, és mielőtt ausztriai helyzetjelentésként megküldték a magyar külügyminisztériumnak Budapestre, rosszul fordították le angolból és több helyen megváltoztatták az értelmét.

Diplomatakörökben megdöbbenést keltett az elnökkel szembeni bizalomvesztés, amit a szivárogtatás okozott.

(444.hu)

Cikk- és címlapkép: Youtube

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Ha van egy magyar barátod, akkor már nincs szükséged több ellenségre...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
wagabund
nem kell a szart keverni elnök úr! általában szopás a vége. hogy fog a szemébe nézni annak, aki szembe jön?

...ejnye, az milyen kibúvó, hogy biztos a magyarok voltak...az egy gyanús népség...

nem szép..
Csizmás Kond
...szerintem fideszt mondott csak ezt is rosszul fordította valaki...
nezelodo
Vagy arra járt a mi szent asszonyunk, akinek már rendes gyakorlata van az elvbarátai hátba szúrásában, miután Orbántól vett órákat, aki szívesen korrepetálta.
Nessy
Ha magyar volt, akkor mentségére szolgáljon, hogy "itthon érezte" magát.
szép új világ
Félre fordították, megváltoztatták a tartalmát? Hát igen, a szokás hatalma...
lópicigáspár
Ha igaz, pont jókor szivároghatnának ki véletlenül a grazi leletek...! :)
tudode
Fideszék "kiszivárogtatásban" remekek!
.
Pl. az öszödi beszéd "Hazudtunk, éjjel, meg este" rész harsogásával kihajtották a zembereket a Kossuth térre, az után, hogy 72 órás ultimátumot adtak az akkor regnáló kormánynak. Pedig az a NEM NYILVÁNOSSÁGNAK SZÓLÓ beszéd az "IGAZSÁGRÓL SZÓLT", amely vallomással tartozik a társadalomnak a G-orbán is, mert az "az"-on, "hogy"-on kívül (finoman szólva) MINDEN SZAVUK VITATHATÓ, néphülyítés!!!
.
Linkek:
.
index.hu/belfold/ulti1002/
.
www.irodalmilap.net/?q=cikk/gyurcsany-szokimondo-oszoedi-beszedenek-teljes-szoevege-4
.
indavideo.hu/video/Kossuth_teriek_es_a_FIDESZ_-_2006_oktober_6_Kossuth_ter
.
Ennyi!

.

.
tudode
@Kookas: .
Finoman szólva "vitatható"! Valójában "hazugság"!
.
Olyan ciki, v mi, hogy az ORSZÁG ELSŐNEK SZÁMÍTÓ államférfijének az ELHANGZÓ MONDÓKÁJÁNAK valóságtartalmát úgy kell ellenőrizni, mint EGY HAZUDÓS GYERMEKÉT!
Kookas
@tudode: bocs de nem böktem ki a zárójeles írásodat.
Eladott Ország
Ha van egy magyar barátod, akkor már nincs szükséged több ellenségre...
Hellcat
Vicces hogy a fidesz azt harsogja, hogy Mo dolgaiba ne akarjon senki beleszólni stb stb...aztán külhoni magyaroknak ad szavazati jogot...kampányol...és most meg ez...
tudode
@Kookas: .
.
Nagyon nehéz ERRŐL A SZEKTÁNAK MINŐSÜLŐ gyülekezetről NYOMDAFESTÉKET TŰRŐEN ÍRNI "is"!!!
cikicakk55
Teljesen mindegy,hogy került ki a hír,lényeg,hogy kiderült. Most legalább megtudhatják az Osztrákok milyen gazember politikusaik vannak. Nyíltan nyalnak a háttérben meg szervezkednek ellene.Az,hogy Magyarok állnak a háttérben nem meglepő.A vezírtől egy buksi simogatásért,na meg a luxus életért bár mit! A pórnépnél mis ismerős az a szó,hogy becsület. Politikuséknál ez a szó és a jelentése ismeretlen.
Jozefina
1. Minek kell a diplomatákat ilyesmiről tájákoztatni!
2. Magyar diplomatát sosem szabad meghívni!!!
wagabund
..."az elnök az Osztrák Néppárt (ÖVP) és a Szabadságpárt között zajló koalíciós tárgyalásokról is bizalmas részleteket árult el a diplomatáknak.
Az elnök állítólag arról beszélt, hogy korlátlan ideig blokkolhatja az FPÖ-s miniszter javaslatait."...

ez pont arra volt jó, hogy megtudja ország-világ, milyen is valójában az osztrák elnök
...hát nem egy jellem, az biztos...
kokopelli
@Hellcat: (9:24)
Ne vedd komolyan a "mi dolgunkba ne szóljon bele..." baromságot!Hiába
kommentel valaki akár a "Tűzföldről", akkor sem tud beleszólni!Ezzel paralell
az itt kommentelők hányják a kígyót-békát arról a "nyugatról" amelyik a pénzt
küldi,mindazok ellenére,hogy nagy részét a "Zorbánbanda" lenyúlja a szegé-
nyek elől!
bencemacska
@wagabund: ma, 07:08
Szerinted vannak ma magyar DIPLOMATÁK?
Szerintem a főnökük sem tudja mi fán terem a diplomácia!
Aki tudta azt már régen kirúgták, ha nem kérte időben a felmentését.
Ma futsal válogatott helyettesíti a diplomáciát!
teuton
@wagabund: Majd ha megtanulsz olvasni, akkor olvass osztrak allamjogot is. Az allamfö korlatlan ideig blokkolhat egy törvenyjavaslatot, vagy megvetozhatja. Ezt hivjak demokracianak, ahol a törveny van ervenyben, nem keziiranyitasu illiberalizmus...
Eladott Ország
@bencemacska: Mindenki nyugodjon meg, dőljön hátra! Aki hokedlin ül, az csak óvatosan. Országunk és népünk jövője jó kezekben van, mondhatni: meg van oldva. Történt pedig, hogy Magyarország külügyminisztere Kambodzsában járt és ott csodát látott ő. Nem tudom pontosan, milyen szeszt fogyaszthatnak arrafelé, de ütős cucc lehet, az biztos. Az is
lehet, hogy csak a szokatlan meleg ártott meg Szijjártó Péternek, vagy hiányzik neki a rendszeres teremfoci, esetleg összekócolódott a sérója, de itthon hagyta a fésűt. Ki tudja?
Mindenesetre az biztos, hogy Kambodzsában járt és megtalálta nekünk a paradicsomot.
Szemben szépemlékű Torgyán doktorral, aki annak idején a chilei cseresznyében látta az ország jövőjét, de az se nagyon jött össze. Azzal a boldog tudattal nézzünk a fényes jövő elé, hogy hamarosan kambodzsai hántolt rizst ehetünk kambodzsai batátával kambodzsai strandpapucsban és minden bajunk tovaszáll. Mint Szijjártó Péter.
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2016/01/mti.jpeg
Phnompen, 2015. január 14. A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (elöl b) és Sok Chenda Sophea kambodzsai fejlesztési miniszter, a Kambodzsai Fejlesztési Tanács fõtitkára (elöl j) beruházásvédelmi egyezményt ír alá Phnompenhben 2016. január 14-én. Mögöttük Budai Gyula miniszteri biztos (b2), Mikola István biztonságpolitikai és nemzetközi együttmûködésért felelõs államtitkár (b3), Õry Csaba, a Kambodzsában is akkreditált vietnami magyar nagykövet (b4) és Hor Namhong kambodzsai külügyminiszter (j2).
Sőt, azt is elhiszem, hogy Kövér Lacának is ki kellett mennie oda, hogy a saját két szemével lássa: jó hely az a Kambodzsa.
bencemacska
@Eladott Ország: ma, 06:59
Ilyenek olvastán nyílik ki a bicska az ember zsebében!
És még jönnek ösztöndíjas diákok is . Azok ugye nem migránsok?!
És nem régen olvastam, vagy hallottam, egy olyan jövőképet, hogy ha kétharmaddal győz OV, akkor max 4 éven belül a kakadu lesz a miniszterelnök!
(Nem a boltban pletykálták!)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.