A lengyelekkel már megegyeztek az ukránok, a románokkal kétoldalú konzultáció következik, Magyarországgal viszont messze a megállapodás. Valahogy Magyarország most is más úton jár, mint a térség többi országa – ezt jelzi két mai, Ukrajnával kapcsolatos hír. A korábbiban az olvasható, hogy Klaus Iohannis román elnök és Petro Porosenko elnök tárgyalt egymással, és az ukrán elnök hajlandóságot mutatott arra, hogy betartsa a Velencei Bizottság ajánlásait a sokat vitatott oktatási törvénnyel kapcsolatban. Ukrajna együttműködik Romániával a probléma kezelésében, hogy megtalálják a közös megoldást. Így volt ez Lengyelországgal is, de az ukrajnai lengyelek nagy része ukrán nyelven beszél, kevés a lengyel iskola, ezért őket kevésbé érinti a törvény. Ukrajnai románból viszont közel annyi van (ha nem több), mint kárpátaljai magyarból: 147 ezer (magyarból 2004-ben 151 ezret számolt a népszámlálás, de azóta rengetegen költöztek át Magyarországra vagy dolgoznak külföldön). Az ukrán elnök...

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: quadrocopter
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Itt van a nagy üres pofázás eredménye - szarháziak!
RonaGyuri
Hiába no a világ nem beszél magyarul,

s ha ordítva próbál velük beszélni a derék Szájjártató pláne nem érti

Ugye ismerős a kép, mikor a derék matyar pógár magyarul próbál ordibálva tanácsot adni a kétségbeesett külföldinek. Jól érzékelhető szándéka ellenére (ez is egy olyan kérdés, amiben teljes mellszélességgel kiállnak ártunk és qurmányunk arroganciája mellett) a derék mno.hu lerántja a leplet a retardált külgarázdánk hiszti-rohamairól. A portáé Borisz Taraszjuk-al az ukrán-magyar baráti mozgolódásairól ismert politikussal készített interjút!
A politikus felvetése addig még csak logikus, hogy „Magyarország nem hajlandó meghallani Ukrajna érveit, a zsarolás, fenyegetés és a fogalmak helyettesítésének módszerét használja, visszaél a NATO és az EU tagságával”.
Azonban mikor arról beszél, már be is vitte a jogos mélyütést: „Milyen konzultációkról beszélünk, amikor a magyar külügyminiszter Kárpátaljára látogat és visszautasítja a találkozót ukrán kollégájával”!
Igen itten vagyon az a bizonyos eb elhantolva. Ártunk és qurmányunk az általuk átértelmezett fogalmak foglyai. Így van ez a konzultációval is!
Persze felemlíthetnénk a minapi kinyilatkozást is a kompromisszum fogalmáról! =))
RonaGyuri
csak elmesélem a fentebbi írásomat betettem az mno.hu-n a cikkhez hozzászólásként. Most jártam arra: KITÖRÖLTÉK! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.