Számos országban politikai okokból terjesztik a migránsokkal szembeni félelmet, hangsúlyozza Ferenc pápának a január elsejei béke világnapjára pénteken kiadott üzenete, amelyet ez alkalommal a migránsoknak és menekülteknek szentelnek, írja az MTI. A Migránsok és menekültek: férfiak és nők, akik a békét keresik című olasz nyelvű üzenet szerint a világban több mint 250 millió a migránsok száma és köztük 22 és fél millióan menekültek. "Irgalmassággal öleljük át mindazokat, akik háború és éhezés elől menekülnek, vagy földjüket diszkrimináció, üldözés, szegénység és környezeti csapás miatt kell elhagyniuk" - olvasható a béke világnapjára kidolgozott pápai üzenetben, amely hangsúlyozza, hogy a migránsok többnyire hosszú és veszélyes utat tesznek meg nehézségek és szenvedés közepette, "rácsokkal és falakkal szállnak szembe, amelyeket azért emeltek, hogy céljuktól távol tartsák őket". A dokumentum hangsúlyozza, hogy több országban elterjedt a retorika, amely a nemzetbiztonság...

Forrás: index.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
@durbincs: Bonyolult neked, mi? Debil!

"Ferenc pápa az olyan kormányoknak üzent, mint a magyar"
justhpeter
"Nekünk a pápa nem parancsol !"
"Különben is, a Vatikán messze van !"
"A Pápa egy demens, vén barom."

A fentiek közül melyik megszólalótól várják a megértést ? A magyar katolikus egyház amúgy is házon- és magán kívül van.
1magyar
Papuska! Mit nem lehet azon érteni, hogy nem akarjuk a saját kárunkra eltartani ezeket a fiatal,életerős férfi katonának valókat?
Elég ha az egyházat eltartjuk.
JAJMÁR
@1magyar: Nem tartasz te el senkit, Max. a macskádat tartod.

De milyen jogon beszélsz te minden magyarok nevében? Rohadtul unlak!
(Nem írok jelzőket, mert ha jót nem... de van szókincsem, elhiheted)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.