Egyre jelentősebb a nagykoalíció esélye Németországban, de a folyamat igen hosszadalmasnak ígérkezik.

A tekintélyes Frankfurter Allegmeine Sonntagszeitung szerint az Angela Merkel kancellár vezette Kereszténydemokrata Unióban (CDU) már eldöntötték, hogy egy újabb nagykoalíciót céloznak meg.

Szeptemberben választottak, de lehet, csak húsvétkor lesz új kormány Németországban

Vezető szociáldemokrata politikusok már szombaton elkezdték a feltételek megfogalmazását, így például Ralf Stegner, a párt egyik alelnöke kijelentette, hogy az SPD semmiképpen nem fogadja el az oltalmazott státuszt szerző menedékkérők családegyesítési jogának további korlátozását, és azt sem, hogy felső létszámhatárt vezessenek be a menedékkérők befogadásában.

A FAS szerint az ügyvezető szövetségi kormánynál azzal számolnak, hogy hosszú tárgyalási folyamat vezethet egy újabb nagykoalícióhoz, és akár 2018 húsvétjáig eltarthat az új kormány megalakítása.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: MTI/EPA/Focke Strangmann

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
wagabund
A fényképen szereplő nőt el kellene zavarni. A legtöbb kárt ez(sic)okozza a német társadalomnak.
36
Szerintem pedig lesz kormány. Csak még liberálisabb. Hisz ez a cél. Németország és vele együtt, egész Európa megsemmisítése. Merkel persze kancellár marad, mert az akar maradni. Legközelebb választásokat, már csak formalitásból írnak ki.
Csizmás Kond
...mert nemigen van hely a seprű nyelén...
Jozefina
A németek tudják mit csinálnak és beszélő viszonyban vannak egymással. Schulzot is meg fogják győzni, már pedig nem Merkel, hanem az SPD tagsága, akiknek többsége a nagykoalíciót akarja. És Merkel fog diktálni, mert őt meg a fikázók ellenére a németek többsége támogatja. És ha megalakul végre a kormány attól kezdve meg reszekethet ov, mert nem lesz kegyelem!!!
libellle
@Jozefina: Gondolom Merkel nem fog diktálni, amennyiben a Groko-koalitio létre jön. Ezelött is minden törvény ujjitást vagy uj törvény bevezetéset az SPD szorgalmazta, csupán nem tudtak ellége profilálni abbol. Most sem fog Merkel diktálni ö csupán a Kanzlerin marad, esetleg!
libellle
@Csizmás Kond: Igaz ugyanis orbán család már minden helyet elfoglalt rajta.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.