„Ne verjétek szét az EU-t!” – ezt üzeni Orbán Viktornak a Heti Válasznak nyilatkozó Nobel-békedíjas lengyel exállamfő, Lech Walesa.

Az egykori munkásvezér, későbbi lengyel államfő az interjúban arról is beszél, hogy – látva a populista erők mai térnyerését – mit csinált volna másképp 30 éve.

Walesa keményen beszólt Orbánnak

Ahhoz képest, hogy az 1998-as választások előtt még együtt kampányolt Orbán Viktorral a Fidesz győzelméért, Wałęsának ma igen markáns véleménye van a magyar (és a lengyel) kormány tevékenységéről.

(válasz.hu, hírtv.hu)

Cikk- és címlapkép: MTI/EPA/Adam Warzawa

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Aki anno a fideszre szavazott, ne kezdje el feltetlenul ostorozni magat, mert nem ovele van a baj.
Az mar sokkal nagyobb hiba, ha valaki 2014, es foleg 2018-ban rajuk szavaz, mert akkor mar a megvaltozott , elmebetegsegeben elorehaladott orbanra es remalmaira szavaz.
Ezelott 15-20 evvel demokratikusnak, liberalisnak indult, dinamikus volt. Ha megmarad azon a vonalon, amin akkor elindult, akkor ma lenne egy bolcs vezetonk, aki ossze tudja hangolni a magyarsag erdekeit az Unioeval, es jol hasznalja fel az Uniotol kapott, sokszor vissza nem teritendo tamogatasokat, mindenki javara, az o dicsosegere.
Nem igy lett - inkabb megszedult a hatalomtol es a konnyen jovo unios penztol, es a bolcsesseg piedesztalja helyett az ellophato penzek rablojava valt.
Kar, hogy aki akkor tehette volna, mikor latta, hogy rossz iranyba mozdul el ofenesege, az nem allitotta le, nem mondta azt neki, hogy eddig es ne tovabb, ne lopj, ne hazaarulj, mert nem lesz ennek jo vege...
orban vegleg elasta magat es a sajatmaga altal kitalalt baromsag nemsokara egyszerre a fejere fog dolni. Mar most minden izuleteben recseg-ropog az epitmeny...
A baj csak az, hogy a megnyomoritott nepe't is magaval rantja...
A nagyapam mondasa szerint minden embernek egyszer az eleteben megadatik a felemelkedes , a joszerencse lehetosege, szerencse, aki eszreveszi ezt, es jol is hasznalja fel.
Kar, hogy orbanrol mar csak a hirhedt orszagvezetok, lesullyedt politikusok kozott lehet majd olvasni...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nyanya001
@Rockxy: A Nobel-békedíj vagy béke-Nobel-díj[1] egyike a hat Nobel-díjnak, melyeket a svéd iparmágnás és feltaláló, Alfred Nobel hagyatéka révén osztanak ki. Míg a fizikai, kémiai, fiziológiai-orvostudományi és irodalmi Nobel-díjat Stockholmban, addig a Béke-díjat Norvégia fővárosában, az oslói Városháza nagy csarnokában adják át.

Alfred Nobel szándéka szerint a díjazott „legyen az a személy, aki a legtöbbet vagy a legkimagaslóbban tette a nemzetek barátságáért, a fegyveres erők csökkentéséért vagy megszüntetéséért, vagy békekongresszusok tartásáért és előkészítéséért.”

Eltérően más Nobel-díjaktól, a békedíjat kaphatja személy vagy szervezet is. A díjat inkább egy személynek vagy szervezetnek egy ügyben alkalmazott megoldási módszereiért adományozzák, semmint az üggyel kapcsolatos elhatározásaiért, ígéreteiért. A Nobel-békedíj a története során, politikai természetéből kifolyólag, mindig is viták tárgyát képezte.
Eladott Ország
Erről a csúti vályogvető réti cigányról minden lepereg. Kutyából nem lesz szalonna.
magyarbakancs
@1magyar: Gazdasági menekültet ,és a tényleges háború elől menekültet szándékosan össze keveri a Orbán kormány.
magyarbakancs
@Aki Én: Apám unoka testvére is menekült volt a Délszláv háborúban.
Egy ideig nálunk volt majd Ausztriába ment ,és mikkor rendeződött a helyzet hazament.
1magyar
@magyarbakancs: De értsd meg, hogy ide már nem menekültként jön egy sem.Mert a legközelebb eső békés országhoz mi igen távol állunk, nem úgy mint a délszláv háborúban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.