Az ellenzéki Köztársasági Néppárt (CHP) elnöke korábban azt állította, Erdogan családtagjai dollármilliókat utalnak külföldre. Az ankarai főügyészség nekiáll kivizsgálni az ügyet. Erdogan egyelőre csak beperelte az ellenzéki pártvezért.

Vizsgálatot indított az ankarai főügyészség a kemalista ellenzéki Köztársasági Néppárt (CHP) elnökének, Kemal Kilicdaroglunak azokkal az állításaival kapcsolatban, amelyek szerint Recep Tayyip Erdogan török államfő családja dollármilliókat küldött külföldi számlákra – jelentette csütörtökön az Anadolu török állami hírügynökség.

A török ügyészség vizsgálja, tényleg küldött-e Erdogan családja külföldre pénzt

Fotó: pixabay.com CCO

Kilicdaroglu a CHP keddi parlamenti frakcióülésén azt mondta, hogy Erdogan egyes családtagjai 14 millió amerikai dollárt küldtek egy, a Man-szigeten működő Bellway LTD nevű cégnek. Az ellenzéki politikus felszólalása során a tranzakciókat állítólag alátámasztó iratokat is felmutatott.

A vállalat egyik tisztviselője kijelentette, hogy a dokumentumok hamisak, és a papírok kivizsgálását kezdeményezte a török főügyészségnél.

Erdogan hazugságnak minősítette Kilicdaroglu állításait. Mint fogalmazott, "egy fillér se ment külföldre". Hozzátette: a CHP-elnök "megfizet" kijelentéseiért.

Az ankarai főügyészég bekérte a CHP-től az összes vonatkozó iratot.

A kemalista párt csütörtökön korábban bizottság felállítását indítványozta a parlamentben a dokumentumok kivizsgálása érdekében, de a törvényhozás elutasította a javaslatot.

Erdogan múlt pénteken 1,5 millió lírás (mintegy 101,5 millió forintos) nem vagyoni kártérítési pert kezdeményezett Kilicdaroglu ellen, miután az államfő egyik ügyvédje, Ahmet Özel úgy találta, hogy a CHP-elnök már a múlt keddi parlamenti frakcióülésen is "megalázó kijelentésekkel" és "valótlan vádakkal" illette Erdogant, gyermekeit és családját.

"Kedves Erdogan! Tudsz róla, hogy gyermekeid, családtagjaid dollármilliókat küldenek egy vállalatnak külföldi adóparadicsomokban?" – tette fel a kérdést akkor Kilicdaroglu.

(MTI)

(Címlapi kép: pixabay.com CCO)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Ez valami vicc?
A basa ügyészsége pont olyan, mint itt a Polt-gyülekezet- vezérfüggő!
Levendula
@quadrocopter: Meg merte tenni ezt a török ügyészség? Bátor! Mert a magyar nem merné...
quadrocopter
@Levendula: Ó, hát a poltság is rendel el vizsgálatokat, de az eredmény attól függ, hogy hordatag-e a sáros!
lampa laz
Reménytelen erőlködés, akárcsak nálunk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.