Kisebb diplomáciai balhé kerekedett Donald Trump és Theresa May brit miniszterelnök közt, miután Trump megint elszabadult a Twitteren. Sadiq Khan londoni polgármester ezután szállt be a küzdelembe.

Kisebb törés mutatkozik az USA és Nagy-Britannia közti diplomáciai kapcsolatokban, miután Donald Trump amerikai elnök egy szélsőjobbos brit párt alelnökének gyűlölködő Twitter-üzeneteit kezdte megosztani a saját oldalán. (A Britain First második emberét, Jayda Fransent gyűlölet-bűncselekményért ítélték el.)

Londoni polgármester: Trumpot nem látják szívesen Nagy-Britanniában

Fotó: wikipedia CC By-SA 2.0/Greg Skidmore

Theresa May brit miniszterelnök ugyancsak Twitteren üzente meg, hogy nem bölcs dolog ez, mire Trump azzal válaszolt, hogy inkább törődjön a maga dolgával, és az országában pusztító radikális iszlámmal. 

Sadiq Khan, London munkáspárti és muszlim vallású polgármestere ugyancsak Twitteren szállt be a küzdelembe – olvasható a 444 cikkében.

Londoni polgármester: Trumpot nem látják szívesen Nagy-Britanniában

Fotó: wikipedia CC BY-SA 4.§/Katy Blackwood

Khan nyilatkozatát azzal vezette fel, hogy Trump egy olyan extrémista csoportot reklámoz, amely miatt gyűlölet és megosztottság van az országban. Épp ezért nyilvánvaló, hogy az amerikai elnök nem éppen szívesen látott vendég Nagy-Britanniában. 

Khan azt javasolta nyilatkozatában Theresa May miniszterelnöknek, hogy vonja vissza Trump hivatalos meghívását, amíg az ügy el nem rendeződik. Arra is felkérte Mayt, hogy érje el, hogy Trump törölje a posztjait, amit sok, az USA-t kedvelő brit és Nagy-Britanniát szerető amerikai fogja a két ország közti különleges kapcsolat elárulásaként érteni.

(444)

(Címlapi kép: wikipedia CC BY-SA 4.§/Katy Blackwood)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
Na beért már ott a muszlim akarat! Így szépen, lassan a franciáknál és a németeknél is beérik.
Ki is teszi tönkre Európát?
wagabund
..."Londoni polgármester: Trumpot nem látják szívesen Nagy-Britanniában"...

a londoni polgármestert meg Washingtonban nem akarják látni sehogy sem.

ez ilyen eccerű.
fekete
Nem veszi eszre ez a Mohamed,hogy egesz Europa Merkelon kivul KERITESEL VEDI AZ ORSZA
GOKAT a MUSZLIMOKTOL!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.