Donald Trump eléggé magára rántotta a gyanút azzal, hogy a Twitterén arról írt, azért rúgta ki korábbi tanácsadóját, mert hazudott az FBI-nak. Korábban viszont tagadta, hogy tudott arról, mit is csinált Michael Flynn.

Donald Trump eddig azt állította, nem tudta, hogy korábbi nemzetbiztonsági tanácsadója, az egykori tábornok Michael Flynn hazudott az FBI-nak

Trump tudhatott arról, hogy tanácsadója hazudott az FBI-nak

Fotówikipedia CC BY-SA 2.0/Gage Skidmore

Szombaton viszont Twitterén arról írt, hogy azért kellett kirúgnia Flynnt, mert hazudott az FBI-nak és az alelnöknek. 

A Daily Beast cikke szerint ezzel elég komoly támadási felületet nyitott magára nézve Trump, mivel anno elég sokak szerint azért rúgta ki az FBI igazgatóját, James Comey-t, mert az nyomozott Flynn ellen, és nem volt hajlandó leállítani a vizsgálatot Trump kérésére. 

Trump tudhatott arról, hogy tanácsadója hazudott az FBI-nak

Fotó: wikipedia CC BY-SA 2.0/Gage Skidmore

Ha bebizonyosodik, hogy Trump tudott Flynn üzelmeiről (pénzt fogadott el orosz és török forrásokból, és a két ország nem hivatalos lobbistájaként tevékenykedett, miközben Trump tanácsadója is volt), valamint ezért próbálta meg leállítani az FBI nyomozását (majd rúgta ki az előző igazgatót), akkor igen kemény kérdésekre számíthat a Robert Mueller főügyész vezette különleges vizsgálattól, amely a 2016-os elnökválasztás orosz befolyásolását vizsgálja. A vizsgálat Trump stábjának három tagját is megtalálta már, ahogy arról a 444 cikkében bővebben lehet olvasni.

(Daily Beast, 444)

(Címlapi kép: wikipedia CC BY-SA 2.0/Gage Skidmore)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.