Libanonban jelenleg mintegy 400 ezer menekült gyerek él, de csak minden másodiknak adatik meg, hogy iskolába járhasson. A többiek vagy csak várakoznak a táborban, vagy dolgozniuk kell.

A gyerekek naponta mindössze 10 dollárt (kb. 2800 forintot) kapnak a krumpliföldeken, ahol szedik a burgonyát. A felnőtteknek se sokkal több, 15 dollárt (4200 forint) jár ugyanezért.

Mióta kirobbant a szíriai háború közel kétmillió menekült érkezett Libanonba. 

„Ha tudunk segítünk nekik. Most a krumpli betakarításában vesznek részt. 80 embernek tudunk munkát adni, de ez csak idényszerű. Rengetegen várnak munkára, ezért könnyen tudunk közöttük válogatni”

- nyilatkozta az ATV-nek Ali Abu Hamid, a föld tulajdonosa.

Napi 2800 forintért szedik a krumplit a szíriai menekült gyerekek

(Illusztráció: Flickr)

A szerencsésebb menekült gyerekek iskolába járhatnak. Önkéntesek tanítják őket az alapvető tantárgyakra. „A mi szervezetünk két éve érkezett ide, hogy segítsünk. Azért vagyunk itt, hogy reményt adjuk ezeknek a gyereknek, hiszen ők szíriaiak és egy idegen országban élnek most” – mondta az egyik önkéntes tanár.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
És itthon a közmunkások napi hány dollárt kapnak fidesznyikek??? mert ennyit nem!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
@ittott: Valóban... de azért nem mindegy milyen "árat" fizet érte 1-1 ember... nem gondolod?
wagabund
@eszegfu: a Kossuth-ot azért hozom példának, mertugye az az irány a népnek..szabadeurópa nincs, de izé..szóval helyette ott a kuruc..

amúgy én sem olvasok el minden hírt, mert van ami elborzaszt...és inkább nem zaklatom fel magam...(ha sikerül)

Tegnap volt egy betelefonáló, aki pontosan elmondta azt, amit én is...hogy a gané uniós megmondó hatalmak a mai nap is fosztogatják a gyarmataikat úgy, hogy nem kímélik a bennszülöttek életét sem...

...mi meg elhisszük, hogy unijós kötelességünk befogadni azokat, akik az ő gyarmataikról jönnek Európába azért, hogy élvezzék a több évszázados kegyetlen kifosztásból eredő jólét egy cseppjét...

és csodálkoznak, hogy itt Európában törnek, zúznak, erőszalolnak, fosztogatnak, gyilkolnak...ráadásul nem dolgoznak, mert dolgoztak eleget, most követelok egy részét annak, amit elvettek tőlük...

nem én szeretném megfizetni az európai gyarmatosítók helyett...
eszegfu
@wagabund: Hsz-idből kb. tudom a véleményedet erről a kérdésről, amit el is fogadok, bár mindketten tudjuk, hogy nekem más a véleményem. De ebben az esetben én kizárólag a Sziriából a szomszédos országba menekült gyerekek helyzetén gondolkodtam el -- amiről nem lehet elmondani, hogy köze lenne a "gyarmatositáshoz" --, ill. képzeltem helyükbe gyerekeinket, unokáinkat.
ittott
@eszegfu: a gyerekek ki vannak szolgáltatva a felnőttek háborús játékainak.
wagabund
@eszegfu: nem csak afrikában voltak(vannak) gyarmatok...sajnos testközelből volt szerencsém.

én ennek fényében vagyok híve annak, hogy a migráns-bevándorló-menekülő-élniakaró embereket fogadják be azok, aki a mai napig fosztogatják azokat a gyarmati sorban tartott országokat, ahová évszázadokkal ezelőtt betették a büdös lábukat...

azok a menekülő bevándorlók televannak bosszúvággyal...és nem is viccelnek
Veleda
Első olvasatra persze mindenki felkapja a fejét, hogy gyerekeket dolgoztatnak, de ne európai fejjel gondolkodjunk. Ezek a gyerekek az éhség ellen, a túlélésért dolgoznak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.